970_250_eko
Vesti

Mustang Mach-E – procurele prve fotografije i detalji!

Početna cena ispod 44.000 dolara!

Ford Mustang Mach-E
576Pregleda

Iako u planu kompanije Ford sigurno nije bilo da vidimo fotografije potpuno električnog Mustang Mach-E modela pre premijere koja je zakazana za nedelju, to se ipak desilo. Na internetu su procurele prve fotografije i detalji o ovom modelu!  

Ford Mustang Mach-E

Naime, fotografije i informacije su se pojavile na sajtu kompanije Ford. Kako to i obično biva, brzo razmišljanje i brzi prsti ljudi sa foruma MachE su uspeli da naprave “screenshot” pre nego što su fotografije uklonjene. Prema tome, sad znamo mnogo više o modelu koji će premijerno biti predstavljen u nedelju.

Na osnovu fotografija možemo zaključiti da će Mustang Mach-E izgledati slično render modelima koje smo imali prilike da vidimo pre par nedelja.

Od interesantnih detalja izdvaja se zatvorena maska (gril). Tu su i farovi i zadnje svetlosne jednice koje podsećaju na one sa modela Mustang. Zanimljivo je to i što na automobilu nema vidiljivih (izbačenih) ručica za otvaranje vrata. Jasno je da on ima muskularan dizajn i da izgleda atletski. Sve u svemu, to samo dodatno naglašava činjenicu da je ovaj električni krosover/kupe model ima ozbiljne performanse.

Kada je reč o enterijeru, ističe se minimalistički pristup. Dizajn kabine modela Mustang Mach-E će mnogo od nas definitivno podsetiti na enterijer modela kompanije Tesla. Tu pre svega mislimo na ogroman ekran koji dominira komandnom tablom. Možemo videti i manji ekran iza sportskog, trokrakog volana, ali i otvor za vazduh koji se prostire celom širinom komandne table.

Ford Mustang Mach-E

Ipak, pored dizajna, zanimljivi su i detalji o ovom modelu. Zahvaljujući ovim “procurelim” informacijama, znamo kakve će pogonske sklopove, opremu i cenu imati model Mustang Mach-E. Naime, Ford će ovaj model prodavati u pet paketa opreme, a to su: Select, California Rt. 1, Premium, First Edition i GT.

Ford Mustang Mach-E

Uvodni, Mustang Mach-E Select model će imati elektromotor koji razvija 255 KS i 415 Nm obrtnog momenta.

On će imati pogon na zadnjim točkovima, a kao opcija će biti dostupan i AWD. Ako se odabere sa AWS sistemom, on će razvijati 582 Nm obrtnog momenta. Procenjeno je da će Mach-E Select RWD sa jednim punjenjm moći da pređe do 370 kilometara puta. Sa druge strane, Mach-E Select AWD će sa jednim punjenjem moći da pređe do 338 kilometara.

On će od 0 do 96 km/h ubrzavati za nešto više od šest sekundi, dok će verzija sa AWD sistemom isto ubrzanje postizati za nešto više od pet sekundi. Select će biti najjeftiniji model, a njegova početna cena će biti 43.895 dolara.

Ford Mustang Mach-E

Model sa najvećim dometom će nositi oznaku Mach-E California Rt.1.

On će sa jednim punjenjem moći da pređe do 483 kilometara puta. Reč je o modelu koji će biti dostupan samo sa pogonom na zadnje točkove. On poseduje elektromotor koji razvija 282 KS i 415 Nm obrtnog momenta. DO 96 km/h ubrzava za nešto više od šest sekundi. Očekuje se da njegova početna cena bude 52.400 dolara.

Ford Mustang Mach-E

Oni kupci koji žele performanse će na raspolaganju imati Mustang Mach-E GT model.

Za njega se navodi da iz mesta do 96 km/h ubrzava za nešto više od tri sekunde. Ovaj model će biti dostupan samo sa AWD sistemom. Procenjuje se da će sa jednim punjenjem moći da pređe do 378 kilometara puta. Još uvek nema detalja o njegovom pogonskom sklopu. Početna cena će biti 60.500 dolara, a prodaja ovog modela će krenuti na proleće 2021. godine.

Ford Mustang Mach-E

Na tržištu će se, krajem sledeće godine, prvo pojaviti Mustang Mach-E u First Edition i Premium paketima. Nakon njih slede modeli Select i California Rt.1. Oni se očekuju početkom 2021. godine.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery