Tjuning

Audi S4 TDI u izdanju kompanije ABT Sportsline!

Dodatna snaga i nove felne

Audi S4 V6 TDI Estate by ABT Sportsline
1.54KPregleda

S obzirom da je prodaja osvežene Audi S4 linije modela konačno počela i na Starom kontinentu, tjuning kuća ABT Sportsline se “dočepala” karavan verzije sa dizel agregatom i dodatno ga unapredila.

Audi S4 V6 TDI Estate by ABT Sportsline

 

Najveća modifikacija se svakako odnosi na ECU. Naime, trolitarski V6 TDI agregat ovog modela je tjuniran tako da sada razvija dodatnih 36 KS (27 kW) i 60 Nm obrtnog momenta. Podsećamo, fabrički model razvija 342 KS (255 kW) i 700 Nm obrtnog momenta. To fabričkom modelu omogućava da od 0 do 100 km/h ubrzava za svega 4,9 sekundi.  

Sa tjuningom to ubrzanje sada iznosi 4,7 sekundi. Time je ovaj model za jednu desetinku brži od fabričkog Audi S4 modela u sedan varijanti. Iz ABR-a nisu ništa rekli o maksimalnoj brzini, ali ona je kod fabričkog modela elektronski ograničena na 250 km/h.

Na sam “stav” automobila uticale su nove “aftermarket” opruge. Zahvaljujući njima, ovaj model  je niži od fabričkog za 15 do 40 mm. Kao poslednji deo slagalice, ABT je spremio i alu-felne veličine 20 cola, koje su deo GR serije. One su ofarbane u mat crnu boju sa mat sivim detaljima. Dostupne su i druge verzije felni za ovaj model, različitih oblika i veličine 19 ili 20 cola.

Nemačka tjuning kuća nije dirala ništa kada je u pitanju enterijer. Međtuim, napominje se da on može biti unapređen različitim detaljima od ugljenikovih vlakana i kože. Dostupne su i specijalne oznake i projektor u vratima, koji na asphalt prikazuje ABT logo prilikom njihovog otvaranja.

Audi S4 V6 TDI Estate by ABT Sportsline

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery