Vesti

Koncept Alfa Romeo LEA predstavlja savršen spoj retro i modernog dizajna!

Render fotografije

Alfa Romeo LEA koncept
2.34KPregleda

Alfa Romeo je poznata po tome što je tokom svoje istorije kreirala neke od najlepših automobila na svetu. Bez obzira na to da li je reč o trkačkim automobilima ili automobilima legalnim za javne puteve, oni su oduzimali dah gde god da se pojave. Iako ovaj koncept (LEA) nije zvanični projekat italijanskog proizvođača, definitivno liči na nešto što bi Alfa Romeo mogla kreirati.

Alfa Romeo LEA koncept

Ovaj koncept je delo mašte dizajnera Luiđia Memole. On mu je dao ime LEA, što je skraćeno za Linea Emozionante Aerodinamica. Rel je o sportskom automobilu sa 3 vrata i dizajnom koji predstavlja savršen spoj retro elemenata sa modernim komponentama.

Alfa Romeo LEA koncept

Na prednjem delu LEA konepta se ističe maska (grill) sa čijih se bočnih strana nalaze uski, vertikalni farovi. Ispod njih se nalaze okrugla svetla za maglu.  Tu su i neobične felne koje prosto mame pogled. Na prednjem delu automobila ističu se još i male, aerodinamične kamere koje su zamenile tradicionalne bočne retrovizore.

Alfa Romeo LEA koncept

Idući ka zadnjem delu vidimo mala vrata i prozore koji izgledaju kao da su povezani sa vetrobranskim staklom. Na zadnjem delu se ističu brojne komponente od ugljenikovih vlakana, svetla futurističkog dizajna koja kao da nisu povezana sa karoserijom. Možda su zamišljena kao hologrami. Šta god da je u pitanju, svakako je interesantno. Tu je i spojler.

Sledeće super automobil italijanskog proizvođača će biti naslednik modela 8C Competizione. Iako se ne nadamo da će izgledati kao ovaj LEA koncept, verujemo da će biti izuzetno lep automobil.

Alfa Romeo LEA koncept

Da li biste vi voleli da vidite ovakav automobil sa značkom kompanije Alfa Romeo? Da li vam se dopada LEA ili ne?

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery