AktuelnoF1Vesti

Mercedesovi bolidi i ove godine u crnoj „odori“

1.54KPregleda

Mercedes će, solidarišući se s antirasističkim pokretom, nastaviti s crnim finišom bolida, koji je debitovao prošle godine umesto tradicionalnog srebrnog. Čelnici tima su odlučili da se u istom stilu nastavi i 2021.

 

Crna boja bolida simbolizuje borbu protiv rasizma i poštovanje različitosti, čiji je aktivista upravo aktuelni šampion, Luis Hamilton.

Da li će Hamilton voziti za Mercedes ove godine?

 

Opšte je poznato da su pregovori između Mercedesa i Hamiltona upali u „ćorsokak“. Dva su faktora oko kojih se očigledno „zapinje“ – vrednost i trajanje ugovora.

 

Dok Hamilton želi duži ugovor, Mercedes nije spreman da mu pruži više od godinu dana, bar za sada. Valteri Botas je takođe dobio produženje samo za sezonu 2021.

 

Toto Volf, čovek broj 1 u Mercedesu želi da Britanac ostane u timu i da sve bude završeno do početka testiranja u Bahreinu.

 

„Imali smo do te mere uspešan niz osvajanja šampionata u proteklih sedam godina, tako da nema razloga da ne nastavimo“, rekao je Volf vezano za Hamiltonovu budućnost. „On je na vrhuncu svoje igre i biće tu još neko vreme, tako da je nastavak saradnje logičan zaključak. Nama je šampionat uvek bio glavni prioritet, i ne želimo da nam pažnju odvraćaju teške diskusije, što jeste priroda pregovora. Zatim, kovid je sustigao Luisa, što nas je donekle usporilo, ali nismo zabrinuti oko toga da će sve biti završeno.

 

Nismo odredili nikakav specijalan datum. Pre ili kasnije, stvar će morati da se završi, najkasnije pred testiranje u martu.“

 

Naravno, ostaje nam da vidimo da li će Hamiltonu biti ispunjena želja da dobije višegodišnji ugovor. Ukoliko se to ne desi, Luis bi mogao da propusti sezonu 2021., što bi Mercedesovom junioru, Džordžu Raselu, omogućilo da dobije šansu u srebrnim (crnim) strelama.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery