970_250_eko
AktuelnoEco GreenVesti

Najželjnije iščekivani Volkswagenov elektromobil će malo da kasni s dolaskom?

609Pregleda

Ako ništa drugo, vredan je čekanja

 

U redu, ID.3 je odličan, ID.4 još atraktivniji, ali tu je jedan iz ID porodice koji privlači još više pažnje. Reč je o električnom minivanu, poznatom kao VW ID. Buzz. Njegove veze s voljenim VW Type 2 Busom su sasvim očigledne, a trebalo bi da pristigne na evropsko tržište sledeće godine. Međutim,  Amerikanci, koji su već „poludeli“ za ovim modelom, moraće nešto duže da čekaju na njega (do 2023.) sudeći po rečima šefa Volkswagen of America, Skota Kijoua.

 

 

„Voleo bih da bude tu već sledeće godine, rekao je on. „Međutim, to ipak neće biti tako brzo; čekaćemo nešto duže na njega.“ Kijou je dodao da je interesovanje za ID.Buzz „ogromno“.

 

 

Predstavljen kao koncept pre četiri godine, ID.Buzz može da se pohvali s pogonom na sve točkove, s po jednim motorom na svakoj osovini. Do „stotke“ ubrzava za pet sekundi, uz autonomiju do 435 kilometara, što je nešto više od ID.4. Mada su ove brojke sasvim „pristojne“, stajling je ono što ga izdvaja.

 

 

S obzirom na reakcije publike, vrlo je verovatno da Volkswagen neće redukovati retro šmek, ali to tek treba da bude zvanično potvrđeno. Kao i svaki drugi VW EV, ID.Buzz će koristiti istu MEB fleksibilnu platformu. Ipak, za razliku od modela kao što je ID.4, koji deli svoju platformu i proizvodi se u Cvikauu, ID. Buzz će silaziti s proizvodnih linija u fabrici u Hanoveru, koja je u trenutno u procesu prilagođavanja za proizvodnju elektromobila.

 

Kupci u Nemačkoj ne bi trebalo do 2023., jer je najavljeno da će novajlija pristići u neko vreme sledeće godine.

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery