Vesti

Mercedes zakonski zaštitio oznaku O-Class

Postavlja se pitanje za šta će se ta oznaka koristiti

Mercedes-Benz logo
1.83KPregleda

Početkom godine, Mercedes-Benz je u SAD registrovao oznake GLS 600, GLS 680 i S 680. Veruje se da će se te oznake naći na Maybach modelima. Međutim, sada, dva meseca kasnije, nemački proizvođač je registrovao i nove oznake koje bi mogle da se nađu na budućim serijskim ili koncept modelima. Reč o je oznakama sa slovom “O”.

Mercedes-Benz logo

Ovaj zahtev za zakonskom zaštitom oznaka je otkrio AutoGuide. Naime, Mercedes je evropskom komitetu za intelektualnu svojinu podneo zahtev 4. februara. U njemu se navodi da nemački proizvođač želi da zaštiti oznake O 120, O 140, O 180 i O 200. Zahtev se odnosi na “motorna vozila i aggregate motornih vozila. Prema tome, ova oznaka bi mogla da se nađe na SUV, pikap, sedan i komercijalnim vozilima.

Daimler, pod čijim okriljem funkcioniše Mercedes, oznaku O trenutno koristi za gradske autobuse. Poslednji u nizu je O530, ali spekulacije izazivaju niže brojčane oznake i razmak između slova O i brojeva 120, 140, 180 i 200. To je karakteristično za Mercedesove putničke automobile gde brojevi predstavljaju veličinu ili snagu modela.

Spekuliše se da bi Mercedes mogao da upotrebi oznaku O-Klasa za grupu malih komercijalnih vozila ili možda neko novo koncept vozilo.

Izvor: AutoGuide

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery