Vesti

McLaren Senna GTR ipak neće biti predstavljen 15. februara

Demantovane glasine o premijeri

McLaren Senna GTR koncept
1.2KPregleda

Nakon spekulacija da će McLaren Senna GTR biti premijerno predstavljen 15. februara na specijalnom događaju, stigao je demant od direktora PR službe britanskog proizvođača, Vejna Brusa.

McLaren Senna GTR koncept

McLaren je model Senna GTR predstavio prošle godine na Sajmu automobila u Ženevi u vidu koncepta. Tom prilikom je rečeno i da će biti proizvedeno svega 75 primeraka tog modela.

Tada su predstavnci proizvođača iz Vokinga naveli da će serijski model biti sličan konceptu. To je bilo dovoljno da svima proradi adrenalin, s obzirom da koncept izgleda impresivno.

Kao i P1 GTR, i McLaren Senna GTR će se prodavati samo kao model za trkačku stazu. On je baziran na Monocage II platformi kao i standardni Senna. Uprkos dodatnim komponentama koje su tu radi bolje aerodinamike, Senna GTR će biti težak oko 1.200 kilograma.

Njegovo srce je četvorolitarski twin-turbo V8 agregat koji će razvijati 813 konjskih snaga i 800 Nm obrtnog momenta. To nije značajno više nego što razvija standardni model, ali će Senna GTR imati nove amortizere, opruge, kočnice i slično. Predstavnici kompanije navode da će zahvaljujući tome Senna GTR moći da razvija i do 3G.

McLaren Senna GTR će koštati oko 1,4 miliona dolara bez poreza, ali uprkos tome je svih 75 primeraka već prodato.

McLaren Senna GTR koncept

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery