AktuelnoVesti

Mercedes S klase ili bioskop?

1.79KPregleda

Novi Mercedes S klase nudi trodimenzionalni doživljaj

 

Bilo da su menadžeri ili deca, u Mercedes S-Klasi obično se sedi na zadnjem sedištu.

 

U skladu sa tim, Mercedes-Benz je osmislio unapređeno izdanje svog vodećeg modela, posebno imajući u vidu zadnje sedište.

 

 

Jedan primer: putnici koji sede pozadi imaju iste napredne opcije za zabavu i udobnost kao i vozač i suvozač. Oni imaju pristup do tri touchscreen ekrana i mnoštvu različitih opcija upravljanja kao što su MBUX Interior Assist ili glasovnu kontrolu „Hey Mercedes„.

 

Nijedna druga inovacija poslednjih godina nije tako radikalno promenila rad Mercedes-Benz modela kao što je to učinio MBUX (Mercedes-Benz User Experience).

 

 

Druga generacija ovog sistema sposobnog za učenje debitovala je sada u S-Klasi. Unutrašnjost vozila je sada još inteligentnija uz fokus na digitalno okruženje, jer su i hardver i softver dostigli veliki napredak: sjajni displeji na čak do pet velikih ekrana, delom sa OLED tehnologijom, još više olakšavaju kontrolu nad vozilom i pojednostavljuju komfor.

 

Ljudski faktor je uvek centralno pitanje. Mogućnosti personalizacije i intuitivnog upravljanja postale su mnogo veće. Ovo se odnosi i na sedišta pozadi, ali i na vozača: na primer, novi 3D ekran dozvoljava prostorni prikaz po prvi put pritiskom na dugme.

 

Pravi trodimenzionalni efekat postiže se bez nošenja 3D naočara.

 

Glasovni asistent „Hey Mercedes“ sada je sposoban za još više dijaloga. Pojedine akcije se mogu izvoditi i bez ključne reči „Hey Mercedes“. Na primer, prihvatanje telefonskog poziva ili prikaz mape za navigaciju. „Hey Mercedes“ sada može da objasni gde se nalazi set za prvi pomoć ili kako konektovati pametni telefon preko Bluetooth konekcije.

 

Mercedes PR saopštenje

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery