AktuelnoVesti

Škoda osvetljene kopče pojaseva

Pljušte patenti

3.87KPregleda

Škoda Auto podnela najviše prijava za patent od svih kompanija u Češkoj u 2019. godini

 

Kompanija Škoda Auto je podnela 94 patentne prijave prošle godine, više od bilo koje kompanije u Češkoj. Broj Škoda prijava raste iz godine u godinu, a mnoge inovacije se koriste u najnovijim automobilskim modelima brenda.

 

Škoda Auto je imao dakle gotovo sto novih izuma u 2019. godini, što je duplo više nego u 2017. Posle Češkog tehničkog univerziteta u Pragu (ČVUT), Škoda Auto drži drugo mesto u svojoj zemlji po broju prijava patenata. Uz to, proizvođač automobila iz Mlade Boleslav je prvi među svim češkim kompanijama.

 

 

Inovacije o kojima mašta Škoda Auto uglavnom potiču iz sektora za tehnički razvoj i proizvodnju. Kao rezultat ovih ideja, ŠKODA kontinuirano proširuje portfolio patenata i modela, a tako učvršćuje svoju poziciju kao jednog od tehnoloških lidera u Češkoj. Podnošenjem službene prijave za patent ili model, kompanija štiti svoju intelektualnu svojinu od neovlašćene upotrebe i obezbeđuje prednost u odnosu na konkurenciju.

 

Pored tehničkih inovacija, Škoda takođe patetntno štiti i Simply Clever rešenja koja su karakteristična za brend. Škoda Scooter na primer praktično rešenje mobilnosti za poslednje kilometre koje se može lako spakovati i odložiti u prtljažnik u samo nekoliko lakih koraka.

 

Lista zaštićenih inovacija takođe uključuje patosnice izrađene od šupljikavog materijala, koji se lako čisti i koji obezbeđuje da se prljavština manje vidi.

 

Škoda je takođe osmislila i rešenje za osvetljenje kopče za sigurnosni pojas koje olakšava vezivanje pojasa u mraku.

 

 

Pored toga, proizvođač automobila podneo je i zahtev češkim vlastima za inovativni način osiguranja prtljaga i drugih predmeta.

 

Korišćenje fleksibilnih kargo elementa, kutija, sanduk i drugi predmeti mogu biti bezbedniji prilikom prevoza u prtljažniku. Može se postaviti bilo gde u prtljažniku i na taj način sprečava da se predmeti oštete tokom putovanja. Ako je potrebno, element se može lako rastaviti i pričvrstiti na pod prtljažnika pomoću kuke i čička.

 

Škoda takođe podnosi i prijave za nova tehnološka rešenja za proizvodnju. Jedan od njih je sistem kamera koji se koristi za precizno poravnanje delova karoserije automobila pre zavarivanja.

 

Budući da moderni sistem merenja omogućava da se telo optimalno postavi od samog početka, postupak zavarivanja je brži i vreme potrebno za mehaničko poravnanje delova se smanjuje. Četiri kamere određuju položaj tela automobila i omogućavaju brzo podešavanje putanje robota.

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery