AktuelnoF1Vesti

Mercedes navodno spreman da s Hamiltonom potpiše ugovor na samo godinu dana

1.1KPregleda

Mercedes F1 Team je nedavno odbacio tvrdnje da su pregovori s Luisom Hamiltonom „zapeli“ zbog toga što sedmostruki šampion traži „povišicu“

 

Uprkos tome što Luis Hamilton trenutno nema ugovor s nemačkim timom, obe strane su izjavile da su gotovo sigurne da će se trkati zajedničkim snagama u 2021.

 

Poslednjih sedmica, izveštaji su sugerisali da pregovori oko produženja ugovora ne idu glatko zbog toga što Hamilton zahteva povećanje sume, što konkretno Daimler nije spreman da plati. Mercedes je kasnije odbacio dotične izveštaje kao „čistu fikciju“, ali nedavno su se pojavile informacije da to nije jedina stvar koja usporava dogovor.

 

Konkretno, De Telegraaf je citirao neimenovani izvor koji je rekao pregovori idu sve samo ne glatko. On je dodao da je Mercedes spreman da s Luisom potpiše isključivo ugovor na godinu dana, dok sedmostruki šampion želi da on bude duži. Ukoliko je ovo tačno, onda se nameće da Mercedes želi da ima otvorene opcije za 2022., tako da bi potencijalno mogao da uvede Džordža Rasela u igru, kao „niskobudžetnu“ zamenu za Hamiltona.

 

Prošlog meseca, šef Mercedesovog tima, Toto Volf, izjavio je da veruje da će doći do dogovora s Hamiltonom „pre ili kasnije“, dodavši da bi potpisivanje moglo da bude finalizovano neposredno pred testiranja u martu.

 

„On je na svom vrhuncu i biće tu neko vreme, zato je nastavak saradnje prost zaključak“, rekao je Volf. „Ako se pitate zašto nemamo potpise na ugovoru, razlog je jednostavan. Nama je šampionat prioritet, tako da ne želimo da nam pažnju odvraćaju ponekad teške diskusije, što je priroda pregovora. Zatim, tu je i Kovid. Sve nas je to pomalo usporilo, ali nismo zabrinuti, jer će na kraju sve biti kako treba.

 

Nismo odredili neki specijalan datum, jer ne želimo da budemo stavljeni pod pritisak medija. Pre ili kasnije, to mora da se završi, najkasnije do početka testiranja.“

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery