970_250_eko
Vesti

Mercedes GLS – Prve fotografije novog masivnog SUV-a nemačkog proizvođača

Direktan rival modelu BMW X7!

Mercedes GLS
1.65KPregleda

Imali smo prilično dobru ideju o tome kako će Mercedes GLS izgledati, pre svega zahvaljujući ranijim špijunskim fotografijama. Međutim, ove nove fotografije nam otkrivaju novi, veliki “Benz” u punom njegovom sjaju!

Mercedes GLS

Kao što je i očekivano, nova generacija modela GLS će izgledati kao “napumpana” verzija modela GLE. To znači da će ovaj model usvojiti i moderni dizajnerski pravac nemačkog giganta. Odgovor Mercedesa na model BMW X7 ima poznate crte dizajna i čiste obline, uprkos “kockastom” dizajnu krova.

U poređenju sa modelom GLE, GLS poseduje više hromiranih detalja na i oko karoserije. Na zadnjem delu se ističu tanke LED svetlosne jedinice.

Mercedes GLS

Naravno, dizajn spoljašnjosti nije sve što će model GLS deliti sa svojim “manjim bratom”. Dizajn komandne table je gotovo identičan na ova dva modela. To naravno nikako nije loša stvar. Tu je novi MBUX infotejnment sistem sa dva velika ekrana. Enterijer je izrađen od još kvalitetnijh materijala.

Kabina modela GLS će biti prostranija nego ikad pre, pogotovo kod drugog reda sedišta. Međuosovinsko rastojanje je za 60 mm veće, te sada iznosi 3.137 mm. Time je ovaj model duži od modela BMW X7 za nekih 30 mm.

Mercedes GLS

Klijentima će na raspolaganju biti dostupno nekoliko pogonskih opcija, od “blagih” hibrida, pa sve do rednih šestocilindarskih agregata koji se nalaze na modelu GLE. AMG verzije će imati poznati twin-turbo četvorolitarski V8. Svi modeli će imati devetostepenu automatsku transmisiju.

Mercedes radi i na luksuznoj varijanti ovog modela koja će nositi Maybach oznaku. Taj model će biti najskuplji i od ostalih GLS modela će se razlikovati po jedinstvenim branicima, točkovima i prednjoj maski (grilu).  

Mercedes GLS

Novi Mercedes GLS će premijerno biti predstavljen na Sajmu automobila u Njujorku.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery