970_250_eko
Predstavljamo

Koncept VW ID. Roomzz – Električna SUV perjanica nemačkog proizvođača

Volkswagen je uoči Sajma automobila u Šangaju predstavio svoju električnu SUV perjanicu koja će imati tri reda sedišta

VW ID. Roomzz
659Pregleda

VW je uoči Sajma automobila u Šangaju predstavio svoj novi koncept po imenu ID. Roomzz. Reč je o novoj, električnoj SUV perjanici koja će imati tri reda sedišta i koja će sa jednim punjenjm moći da pređe do 450 kilometara.

VW ID. Roomzz

Najnoviji član ID porodice automobila kompanije VW će se na tržištu u serijskoj verziji naći od 2021. godine.

VW ID. Roomzz je dugačak 4.915 mm, širok 1.890 mm i visok 1.760 mm. Rastojanje između točkova iznosi 2.965 mm, te ni ne čudi što iz kompanije navode da će on imati više prostora u kabini od modela VW Touareg.

Pogonski sklop modela ID. Roomzz se sastoji od dva elektromotora koji ukupno razvijaiju 302 KS (225 kW). Ispod poda je smeštena baterija jačine 82 kWh, te će ovaj model sa jednim punjenjem moći da pređe do 450 kilometara, po novom WLTP ciklusu testiranja.

Navodi se da će ID. Roomzz iz mesta do 100 km/h ubrzavati za 6,6 sekundi, te da će postizati maksimalnu brzinu od 180 km/h. Pored toga, ovaj model će biti dostupan sa DC brzim punjačem, te će se baterije do 80% puniti za oko 30 minuta.

VW ID. Roomzz

Šesti član ID linije modela ima klizna zadnja vrata i inovativni enterijer. Sedišta će moći da se podešavaju u nekoliko konfiguracija, na osnovu odabranog moda vožnje. ID. Roomzz ima i četvrti nivo autonomije što takođe doprinosi dodatnom prostoru u kabini.

Primertno je odsustvo tradicionalne komandne table. Umesto nje, tu je digitalni kokpit prekriven staklom, kao i digitalizovani volan. Sedišta će biti presvučena “AppleSkin” materijalom. Reč je o novom porizvodu koji je nastao od obnovljivih, sirovih materijala. Na panelima vrata se itiču posebno obrađeni drveni detalji.

Model ID. Roomzz će svoju javnu premijeru imati na Sajmu automobila u Šangaju, 18. aprila.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery