Predstavljamo

Aston Martin Rapide E predstavljen u Šangaju!

Imaće brzo punjenje, a proizvodnja će biti ograničena na 155 jedinica!

Aston Martin Rapide E
1.79KPregleda

Željno iščekivani Aston Martin Rapide E je premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Šangaju.

Aston Martin Rapide E

Britanski proizvođač automobila je na ovom modelu radio već nekoliko godina. Dizajn završenog automobila ga odvaja od Rapide modela sa konvencionalnim pogonskim sklopom. Takođe, Aston Martin Rapide E će biti prvi automobil britanskog proizvođača koji će se konstruisati u novoj St Athan fabrici.

Aston Martin je na razvoju ovog modela radio sa timom Williams Advanced Engineering. Rapide E je postavljen na platformi za električna vozila i poseduje bateriju od 65 kWh. Baterija je smeštena tamo gde se na konvencionalnim Rapide modelima nalazi šestolitarski V12 agregat. Snaga baterije pokreće dva elektromotora koja su smeštena na zadnjoj osovini. Električni pogonski sklop razvija ukupno 601 konjsku snagu i 950 Nm obrtnog momenta.

Aston Martin Rapide E

Aston Martin Rapide E, prema tome, sa jednim punjenjem može da pređe i do 320 kilometara po WLTP ciklusu testiranja. Zahvaljujući brzom punjaču, baterije ovog modela će se potpuno puniti za samo tri sata.  

Kada je reč o performansama, ovaj model iz mesta do 96 km/h ubrzava za manje od 4 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Aston Martin Rapide E

Proizvodnja električnog modela kompanije Aston Martin će biti ograničena na samo 155 jedinica.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery