AktuelnoVesti

Mercedes CLA200 doživeo debakl

4.21KPregleda

Lepota nije dovoljna, na testu „severnog jelena“ Mercedes CLA200 pao kao kruška

Još kako je na testu naš urednik izrazio sumnje u dinamiku i stabilnost Mercedesa CLA, nedugo iza toga stiže još jedna potvrda rečenog ali iz jedne druge redakcije.

Uprkos atletskom izgledu, nova generacija Mercedesa CLA, koja se baš poput svog prethodnika, bazira na arhitekturi A-klase s prednjim pogonom (4Matic uz doplatu) na testu redakcije KM77 nije uspeo da prođe tzv. test „severnog jelena“.


Kako prenosi Jutarnji.hr, test je izveden pri brzini od 76 km/h, a Mercedesa CLA je bilo bukvalno posvuda.

Tačnije, bilo je potrebno mnogo pokušaja, tri različita vozača i na kraju, manja brzina od 66 km/h da CLA uspešno prođe test.
Više je razloga što atraktivni Mercedes nije prošao test ekipe iz KM77, poput nedovoljnog prianjanja i oklevanja ESP-a kako navode.
Ispod poklopca testiranog primerka se našao se 1,3 litarski benzinski motor sa 163 KS (161 HP / 120 kW).

TEST Mercedes CLA 200 Coupe by Miodrag Piroški 

Izvor: jutarnji.hr

 

4 Komentara

  1. Na vašem testu je opisan kao uprvljiv sa sportskim karakterom. Dokaz da subjektivni osećaj nije merilo. Tako su novinari „napljuvali“ Citroen C5 Aircorss kako je nesiguran u krivinama, a on je test stabilnosti prošao pristojno.

    1. Zato je Mercedes AMG GT R razbio sve, pogledaj test, ja sam ostao zapanjen, stabilniji automobil nisam do sada video. Pritom nije ni krut kao neki koji silom pokušavaju da izvuku maksimum na štetu bilo kakvog komfora.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery