AktuelnoVesti

Mercedes-Benz Vision EQXX kadar da prevali 1.200 kilometara jednim punjenjem

1.5KPregleda

Mercedes-Benz će danas objaviti detalje u vezi s narednim fazama tranzicije ka kompletnoj elektrifikaciji, uz verovatno skidanje vela s Vision EQXX konceptnog vozila.

 

Opisan kao „simbol naše ambicije da kreiramo najefikasniji automobil“, EQXX dolazi u formi futurističke, aerodinamičke dizajnerske studije, koja bi mogla da pruži temeljan uvid u ono što možemo da očekujemo od budućih Mercedesovih elektromobila.

 

Uz predstavljanje novog koncepta, štutgartska marka tek treba da potvrdi njegove tehničke detalje. Prethodno, sugerisano nam je da će EQXX imati širu autonomiju i da će biti efikasniji od bilo kojeg drugog električnog automobila.

 

U okviru reklame za prototip, na strateškoj konferenciji održanoj prošle godine, potvrđeno je da je on sposoban da pređe distancu od Pekinga do Šangaja uz pomoć jednog punjenja, a ta distanca iznosi 1.200 kilometara.

 

Uz verovatno predstavljanje EQXX-a, Mercedes obećava „još uzbudljivije vesti“ na današnjoj strateškoj prezentaciji, koja će prvenstveno biti fokusirana na širenje Mercedes EQ porodice električnih automobila.

 

Biće pokrivene brojne teme, uz predstavljanje detalja u vezi s tehnološkim, industrijskim i prodajnim aspektima električne budućnosti Mercedes-Benza.

 

Prezentacija dolazi samo šest nedelja pred minhenski salon automobila, gde se očekuje da će Mercedes predstaviti izvestan broj novih modela i koncepata visokog profila.

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery