Vesti

Mercedes-Benz C-Klase All-Terrain dobio „zeleno svetlo“ za proizvodnju!

Očekuje se već sledeće godine

Mercedes-Benz C-Klase All-Terrain
1.06KPregleda

Sledeće godine će peta generacija Mercedes-Benz C-Klase doneti novitete u gami nemačkog proizvođača. Jedan od tih noviteta je po svemu sudeći i All-Terain varijanta o kojoj se dosta spekulisalo.

Mercedes-Benz C-Klase All-Terrain

Kako prenosi magazin Autocar, Mercedes-Benz C-Klasa All-Terain će se prodavati isključivo kao karavan. On će imati povišeni klirens, plastične obloge na donjem delu karoserije, zaštitu podvozja i jedinstvene branike. Manji rođak modela E-Klasa All-Terain će biti konkurenicja modelima kao što je Audi A4 Allroad.

Za sada se ne zna još puno toga o ovoj verziji sledeće generacije C-Klase. Međutim, znamo da će cela ta serija biti u značajno osvežena, te da je fokus usmeren ka novoj tehnologiji, manjoj potrošnji goriva i manjoj emisiji štetnih gasova.

Mercedes-Benz C-Klase All-Terrain

To znači da nas očekuju novi četvorocilindarski benzinski i dizel agregat sa „blago“ hibridnom tehnologijom. Hyibridni i plug-in hibridni modeli su takođe u planu, ali i naslednici modela C43 i C63. C43 će imati šestocilindarski agregat sa „blago“ hibridnom tehnologijom, dok će C63 imati unapređeni četvorolitarski AMG V8 agregat.

Nova C-Klasa će imati i tehnologiju autonomne vožnje, pregršt radara, senzora i kamera. Autonomija trećeg nivoa će debitovati na S-Klasi tokom sledeće godine, a ona će omogućiti automobilu da se samostalno vozi do brzina od 130 km/h, i to tokom dužeg perioda. Naravno, još uvek treba da se usklade zakonske procedure, i razvoj tek treba da bude zavšren.

Mercedes-Benz C-Klase All-Terrain

Napomena: Na fotografijama je prototipn model nove C-Klase, a ne All-Terain varijanta.

Špijunske fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery