Vesti

Mercedes-AMG One će se dostavljati od 2021. godine!

Potvrđeno odlaganje dostave prvih primeraka…

Mercedes-AMG One
1.66KPregleda

Još ranije se spekulisalo da će Mercedes odližiti dostavu prvih primeraka hiper automobila AMG One zbog komplikacija sa pogonskim sklopom. Te spekulacije su danas po prvi put potvrđene od strane predstavnika kompanije.

Mercedes-AMG One

Naime, jedan od čelnika Mercedes-AMG-a. Majkl Knoler, prilikom intervjua za magazin Road & Track se dotakao i najavljenog hiper automobila. On je otkrio da je kompanija već obavestila kupce o odlaganju dostave. Takođe, dodao je da će prvi primerci modela AMG One biti dostavljeni  2021. godine.

“Kada tehnologiju Formule 1 modifikujete da postane legalna za javne puteve, onda je jasno da to neće biti lagano. Imali smo nekoliko komplikacija, ali verujem da smo ih prevazišli, ili smo na putu da ih prevaziđemo”, rekao je Knoler.

Jedan od tih izazova bio je i učiniti da AMG One održi stabilnih 1.200 obrtaja u praznom hodu. To sa ciljem da ispuni uslove za testove emisije štentnih gasova.

“U Formuli 1 imamo varijacije u broju obrtaja u praznom hodu ispod 5.000 obrtaja, ali za to niko ne mari”, rekao je Tobajas Moers prošle godine. “Na 1.200 obrtaja u praznom hodu, moraju se ispuniti standardi emisije štetnih gasova. Za to je potreban stabilan gas u praznom hodu. Ako nije stabilan, onda ni emisija štetnih gasova nije stabilna”, dodao je on. Knoler je priznao i daje bilo poteškoća u vezi sa ispunjivanjem standarda buke.

Mercedes-AMG One

Podsećamo, Meredes-AMG One će svoj pogonski sklop deliti sa bolidom Formule 1 iz 2017. godine. To znači da će njegovo srce biti hibridni 1.6-litarski V6 agregat. On će imati isti turbo punjač, MGU-K elektromotor i baterije sa tečnim hlađenjem kao Hamiltonov bolid. Ali on će imati i još jedan par MGU-K elektromotora na prednjoj osovini.

Mercedes-AMG One

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery