AktuelnoVesti

Mercedes-AMG GT 63 S postavio novi rekord na Nirburgringu (VIDEO)

7.89KPregleda

Mercedesov pulen je bio nešto brži od Porsche Panamere

 

Mercedes-AMG GT 63 S, novi je rekorder Nirburgring Nordšlajfea, s vremenom od 7 minuta i 23,009 sekundi ili 7:27,800, u zavisnosti od toga kako je vršeno merenje. O tome nešto kasnije, a za početak pogledajte video.

 

 

Postoji nekoliko prihvaćenih načina merenja kruga na Nirburgringu. Kao što znamo, on je dugačak 20,6 kilometara, i već ga znamo napamet. Merenje vremena počinje na kraju tribine u krivini 13, dok se štoperica zaustavlja na početku iste sekcije nakon što vozilo završi pun krug. Po ovim parametrima, GT 63 S je kompletirao krug za 7:23,009.

 

 

Prošle, 2019. godine, Nürburgring 1927 GmbH & Co. KG, ustanovio je drugačiji metod merenja krugova. Ono započinje i završava se na istom mestu u krivini 13, što za posledicu ima dodatna 232 metra. Po ovom načinu merenja, vreme koje je postigao GT 63 S iznosi 7:27,800.

 

 

AMG-ov razvojni inženjer, Demijan Šafert, bio je za volanom moćnog Mercedesa. Zahvaljujući novokalibrisanoj elastokinematici i još nekim sitnim doradama, sedan iz Štutgarta je bio 2,3 sekunde brži u odnosu na pokušaj iz jeseni 2018. Ovoga puta je takođe bio opremljen opcionim AMG aerodinamičkim paketom, koji donosi bolju stabilnost u brzim krivinama, uz Michelin Pilot Sport Cup 2 pneumatike.

 

 

Tehnički, Mercedes je srušio rekord u klasi „luksuznih vozila“. Nadmašio je Porsche Panameru (7:25,04), koja je postavila najbolje vreme u avgustu 2020. Zapravo, nijedan od ova dva modela nije najbrži serijski sedan, već je to Jaguar XE Project s vremenom od 7:18,361. Međutim, njemu su bila uklonjena zadnja sedišta (i ko zna šta još), tako da ostali proizvođači ne priznaju njegov rezultat, smatrajući (s razlogom) da on pripada nekoj drugoj klasi.

 

 

 

Vrele Gume

1 Komentar

  1. […] Ranije ove nedelje, BMW M5 CS je na Hokenhajmu provozao test vozač sport auta, Kristijan Gebhart, što doživljavamo kao svojevrstan „tizer“ vezan za performanse M5 snagatora, koji će biti dostupan u ograničenoj seriji. Doduše, tada još uvek nismo bili upoznati s brojkama koje se tiču konjskih snaga i ubrzanja. Takođe smo videli mapu Nirburgringa na naslonima za glave M5 CS-a, što bi moglo da nagovesti da dobijamo novog rekordera na kultnoj stazi, nakon što je Mercedes nedavno postavio novi. […]

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery