Vesti

Mercedes-AMG A45 – novi tizer video

Video

Mercedes-AMG A45
1.64KPregleda

Nova godina i Božić su na samo par dana od nas, ali to nije sprečilo Mercedes-AMG da nam nešto ranije pokloni novi tizer video za model Mercedes-AMG A45.

Mercedes-AMG A45

U opisu stoji “Nije samo još jedan praznični video”. Zaista, iako počinje sa tradicionalnom božićnom muzikom, video vrlo brzo prelazi u nešto potpuno drugačije. Na njemu vidimo performantni hečbek (doduše kamuflirani) kako juri po stazi.

Naime, Mercedes-AMG A45 prati stope modela A35, ali izgleda agresivnije od njega. Na njegovom spoljašnjem dizajnu se istče “panamericana” maska (rešetka) hladnjaka. Na zadnjem delu je ta uloga pripala završecima izduvnih cevi, kojih ima čak četiri. Tu su i jedinstvene aluminijumske felne i zadnji spojler koji je identičan onome na modelu A35.

Iako novi tizer video ne otrkiva puno toga o modelu A45, izvršni direktor kompanije Mercedes-AMG, Tobijas Moers (Tobias Moers) je već zvanično potvrdio detalje o njemu. Glavni podatak o tom modelu je da se ispod njegove haube krije četvorocilindarski agregat zapremine dva litara koji razvija oko 400 konjskih snaga (294 kW). To znači da Mercedes-AMG A45 ima najmanje 95 konjskih snaga više od modela A35.

Mercedes-AMG A45

Osim snažnijeg agregata, tu je i osmostepena transmisija. Model A35 ima sedmostepeni menjač. Kombinacija veće snage i više stepena prenosa modelu A45 omogućava da bude performantniji od modela A35 koji iz mesta do 100 km/h ubrzava za 4,7 sekundi. Mercedes-AMG A45 će verovatno, kao i A35 imati elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Takođe znamo i da će A45 imati kao standard 4MATIC sistem upravljanja svim točkovima. Međutim, tu je novi “drift” mod vožnje sličan onom koji se nalazi na modelu Mercedes-AMG GT Four-Door Coupe.

Moers je izjavio da će šasija novog modela biti “neverovatan” napredak u odnosu na šasiju njegovog prethodnika.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery