970_250_eko
Vesti

Toyota Supra kabriolet? Sve je moguće!

Toyota razmatra i mogućnost o konstrukciji modela Supra u kabriolet varijanti.

Toyota Supra
910Pregleda

Koja je najveća razlika između novog BMW Z4 i modela Toyota Supra, koji tek treba da bude predstavljen? Jedan je kabriolet (roadster), a japanski model će se prodavati kao kupe.

Međutim, i ta razlika bi uskoro mogla biti izbrisana. Naime, kako je naveo jedan od inženjera japanskog brenda, Tetsuja Tada: “Razmatramo i o modelu Toyota Supra u kabriolet/targa varijanti”.

Toyota Supra

Naravno, dug je put od ideje do njene realizacije. Međutim, taj put će kompaniji Toyota biti znatno olakšan. To kažemo zbog činjenice da je platforma na kojoj je bazirana nova Supra, ista platforma na kojoj je baziran i kabriolet BMW Z4.

Međutim, kabriolet varijanta modela Supra tek treba da dobije dovoljno glasova kako bi stigla do proizvodnje. Iz tog razloga, predstavnici kompanije moraju ispitati tržište i proceniti da li je takav model finansijski isplativ.

Nakon ovoga se postavlja još jedno “šta ako” pitanje. Naime, ako Toyota Supra dobije i kabrilet varijatnu, da li to znači da bi i BMW Z4 mogao da se prodaje i kao kupe?

Kada je reč o standardnoj, kupe varijanti nove Supre, ona će svetsku premijeru imatu 14. januara na sajmu automobila u Detroitu.

Fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery