Vesti

McLaren će na proleće predstaviti novu platformu i hibridni V6 pogonski sklop!

Neće biti SUV modela sa značkom McLaren-a!

McLaren Elva
1.17KPregleda

McLaren će novu generaciju platforme, zajedno sa lakšim V6 hibridnim pogonskim sklopom, predstaviti za nekoliko meseci. Tako je bar tokom jednog intervjua rekao izvršni direktor kompanije, Majk Flevit.

McLaren 600LT MSO

Naime, britanski proizvođač automobila želi da u potpunosti “hibridizuje” svoju gamu tokom naredne tri do četiri godine. Cilj je da novi modeli poseduju električnu asistenciju pomoću koje će samo na električnu energiju moći da prelaze po 24 do 32 kilometara puta. Ta tehnologija bi trebalo da se nađe i na novoj perjanici ove kompanije. Tako je, novi super automobil britanskog proizvođača sa pogonom na svim točkovima će imati elektromotor na prednjoj osovini. Zahvaljujući tome on će od 0 do 96 km/h ubrzavati za 2,3 sekunde!  

Flevit je dodao i da će prvi automobil sa novom platformom biti predstavljen pre kraja 2020. godine. On će se na tržištu naći već početkom 2021.

McLaren 600LT MSO

Šef kompanije McLaren je naveo i da će hibridni modeli biti samo tridesetak kilograma teži od trenutnih modela. Međutim, postoji mogućnost da se to odnosi samo za modele sa pogonom na zadnjim točkovima koji će imati lakši V6 agregat. Proizvođač iz Vokinga će nastaviti da koristi V8 sa turbo punjačem, s tim što će on imati i električnu asistenciju. Taj pogonski sklop će se naći na skupljim modelima.

Flevit je rekao i da upkos hibridizaciji, ne očekujemo potpuno električni super automobil te kompanije. Bar ne u narednim godinama. Po njegovim rečima, litijum-jonske baterije su preteške, preskupe i ne bi bile u skladu sa ciljevima kompanije kada su u pitanju performanse njenih automobila. On nade polaže u “čvrste” baterije koje se očekuju od 2023. godine. Međutim, čak i tada, potpuno električni McLaren bi i dalje mogao biti na 30 godina od toga da postane realnost.

Rečeno je i da McLaren neće proizvoditi SUV model.

McLaren Elva

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery