Predstavljamo

BMW i Alcantara predstavili i8 Roadster LimeLight Edition!

Specijalno izdanje

BMW i8 Roadster LimeLight Edition
2.07KPregleda

BMW Italija je udružio snage sa kompanijom Alcantara sa ciljem kreiranja specijalnog izdanja modela i8 Roadster. Taj model je danas i zvanično predstavljen, a nosi oznaku BMW i8 Roadster LimeLight Edition.

BMW i8 Roadster LimeLight Edition

Dizajniran da kupcu pruži ekskluzivnost, ovaj jedinstveni BMW ima spoljašnji dizajn u dve boje sa crnim felnama. Iza njih se krije performantni kočioni sistem sa žutim kočionim kleštima. BME i8 Roadster LimeLight Edition ima i elektronski sklopivi meki krov. On se može spustiti za 15 sekundi pri brzinama do 50 km/h.

S obzirom da je razvijen u saradnji sa kompanijom Alkantara, ne predstavlja iznenađenje to što je gotovo svaka površina u enterijeru presvučena tim materijalom. Ističu se sportska sedišta u dve boje sa žutim kontrastnim šavovima. Tu je i laserski utisnut logo bavarskog proizvođača.

Isti taj dizajn se prenosi i na panele vrata, komandnoj tabli, centralnoj konzoli i volanu. Tu su i detalji od ugljenikovih vlakana, plavo ambijentalno osvetljenje i LimeLight Edition natpisi.

BMW i8 Roadster LimeLight Edition poseduje plug-in hibridni pogonski sklop. On se sastoji od trocilindarskog agregata zapremine 1.5 litara, elektromotora i baterije kapaciteta 11,6 kWh. Elektromotor pokreće prednje točkove, dok SUS agregat pokreće zadnje.

Zahvaljujući ovoj konfiguraciji, i8 Roadster razvija 369 KS (275 kW). Tako ovaj model od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,6 sekudni i postiže maksimalnu brzinu od 250 km/h. Samo na električnu energiju, može da pređe do 53 kilometara po NEDC ciklusu testiranja.

BMW i8 Roadster LimeLight Edition

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery