AktuelnoPRVesti

Mazda potvrdila imena modela proširene SUV ponude

Mazda CX-60
3.27KPregleda

Mazda CX-60 i Mazda CX-80 biće predstavljeni u Evropi u sledeće dve godine

 

Mazda Motor Corporation danas je objavila planove za proširenje svoje ponude SUV modela od 2022. nadalje. Kao što smo već pisali, Mazda planira potpuno nove modela iz grupe velikih proizvoda, koju će činiti vozila oznaka CX-60, CX-70, CX-80 i CX-90. Prva dva modela, Mazda CX-60 i Mazda CX-80, biće predstavljeni na evropskom tržištu u sledeće dve godine.

 

Kako bi zadovoljila rastuće potrebe segmenta, Mazda će evropskim kupcima ponuditi širi izbor SUV modela. Plan je da se kombinuju najnovije ekološke performanse sa užitkom u vožnji svojstvenim svakoj Mazdi.

 

 

U isto vreme, novi modeli širih karoserija CX-70 i CX-90, kao i CX-50 iz grupe malih platformi, biće predstavljeni u SAD, kao i na drugim vanevropskim tržištima.

 

Novi evropski modeli, Mazda CX-60 i Mazda CX-80, stvoriće pozitivan poslovni rast u srednjeročnom i dugoročnom periodu. U potpunosti iskorišćavajući razvojnu i proizvodnu strategiju kompanije nazvanu Building Block. U pitanju je jedinstvena Mazdina  strategija za efikasan razvoj i primenu vrhunskih tehnologija izgradnjom niza baznih tehnologija kao „blokova“. Ona uključuje i Skyactiv tehnologiju, te zajedničko planiranje i fleksibilnu proizvodnju. Mazda će proširiti svoju ponudu SUV-ova korišćenjem dakle najnovijih dostupnih tehnologijaa, ali i tradicije brenda.

 

Blagi hibridi i novi elektromotori

U verzijama sa dva i tri reda sedišta, CX-60 i CX-80 predvodiće evropsko uvođenje plug-in hibridnih modela sa rednim četvorocilindričnim benzinskim motorom u kombinaciji sa elektromotorom. Nova generacija rednih šestocilindričnih benzinskih i dizel motora, Skyactiv-X i Skyactiv-D, takođe će biti predstavljena u kombinaciji sa 48V blago-hibridnim sistemom, kombinujući odlične performanse sa odličnim ekološkim funkcijama.

 

Mazda CX-60

 

 

Osim toga, tokom prve polovine 2022. biće predstavljena nova verzija Mazdinog prvog velikoserijskog električnog automobila, MX-30, koji uključuje više tehnologija elektrifikacije koristeći Mazdin jedinstveni rotacioni motor kao generator.

 

Od oko 2025. godine kompanije će predstaviti niz novih proizvoda na novoj platformi konstruisanoj za električni pogon. Uvođenjem ovih modela, Mazda je na putu da do 2030. dovrši elektrifikaciju svog kompletnog asortimana.

 

 

Uz ove nove modele, nedavno osvežena Mazda CX-5 ostaje jedan od ključnih modela koji pokreću Mazdino poslovanje na globalnom nivou. CX-5 i drugi modeli poput CX-30 nastaviće da igraju ključnu ulogu u Mazdinom programu crossover SUV-ova; evolucija dizajna, poboljšanja proizvoda i uvođenje najnovijih sigurnosnih tehnologija i funkcija povezivanja neprestano poboljšavaju ponudu modela zadržavajući njihovu privlačnost.

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery