Vesti

Maserati obećava da nikada neće odustati od SUS agregata!

Obećanja, obećanja...

Maserati Alfieri koncept
1.64KPregleda

Kao što već svi znamo, kompaniji Maserati u poslednje vreme ne ide baš najbolje. Prodaja je i dalje u konstantnom opadanju, uprkos činjenici da taj proizvođač u svojoj gami ima dva relativno nova sportska modela. Tu su i vremešni ali i dalje prelepi GranTurismo i SUV model po imenu Levante.

Maserati Alfieri koncept

Međutim, i Maserati kao i druge kompanije mora da gleda u budućnost. Planovi italijanskog proizvođača podrazumevaju i lansiranje nekoliko elektrifikovanih proizvoda tokom sledeće decenije. Da li to znači da će oni odustati od SUS agregata? Nipošto, ako je verovati jednom od zvaničnika te kompanije u Severnoj Americi, Alu Gardneru.

Naime, iako je danas trend polako izbacivanje SUS agregata iz ponude, Al Gardner je obećao da Maserati to nikada neće učiniti. Po njegovom mišljenju, nijedan pogonski sklop koji nema emisiju štetnih gasova ne može onima koji vole vožnju pružiti emociju koju traže prilikom kupovine Maserati automobila. “Ovo je brend kojem su neophodni agregati sa unutrašnjim sagorevanjem”, rekao je on.

Do kraja 2022. godine, Maserati gama automobila će biti bogatija za nekoliko novih modela. Prvi automobil koji će se pojaviti biće sportski model koji će biti premijerno predstavljen na sledećem Sajmu automobila u Ženevi. Nakon njega će uslediti i manji SUV, koji će biti pozicioniran ispod Levante modela. Takođe, tokom sledećih nekoliko godina, italijanski proizvođač će u ponudi imati električne, plug-in hibridne i hibridne automobile.

Gardner veruje da je slaba prodaja automobila italijanske kompanije zapravo nije posledica trenutne game. Naime, on smatra da “ljudi samo jednom treba da sednu za volanom modela Levante da bi se u potpunosti zaljubili u njega”.

Maserati Alfieri koncept

Napomena: na fotografijama je koncept Maserati Alfieri

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery