Sajam automobila u Ženevi

Maserati Levante Trofeo Launch Editon – glavni adut italijanskog brenda u Ženevi

Ograničeno izdanje

Maserati levante Trofeo Launch Edition
1.44KPregleda

Maserati na Sajmu automobila u Ženevi nije predstavio nijedan novi model, iz prostog razloga. Ovaj brend nema nijedan novi model. Međutim, tu su specijalna izdanja među kojima je glavni adut Levante Trofeo V8 Launch Edition.

Maserati levante Trofeo Launch Edition

Ovaj model će biti proizveden u svega 100 jedinica. Baziran je na najsnažanijoj varijanti modela Levante Trofeo. Primerak koji je izložen u Ženevi je ofarban u „Blu Emozione“ mat boju. Kupcima će na raspolaganju biti i boje „Giallo Modenese“ i „Rosso Magma“.

Na spoljašnjem dizajnu se ističu detalji od ugljenikovih vlakana na branicima i pragovima. Tu je i specijalno dizajnirana hauba. Maserati Levante Trofeo Launch Edition je postavljen na Orione felne veličine 22 cola koje su dostupne u mat ili sjajno crnoj boji. Kočiona klešta mogu biti sive, plave, žute ili crvene boje.

U enterijeru se ističu sportska sedišta presvučena prirodnom „Pieno Fiore“ kožom sa kontrastnim šavovima. Tu je i „Trofeo“ logo na naslonima za glavu.

Maserati levante Trofeo Launch Edition

Što se performansi tiče, Maserati Levante Trofeo poseduje 3,8-litarski twin-turbo V8 agregat kompanije Ferrari. Ovaj agregat razvija 582 konjske snage i 730 Nm obrtnog momenta. POvezan je sa osmostepenim ZF automatskim menjačem i Q4 inteligentim pogonom na svim točkovima. Zahvaljujući tome ovaj SUV iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 4,1 sekundu i postiže maksimalnu brzinu od 300 km/h.  

Pored ovog modela na Maserati štandu izložen je i Maserati Levante „One of One“ i drugi modeli.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery