Sajam automobila u Ženevi

Subaru Viziv Adrenaline – koncept koji izgleda odvažno i snažno!

Svetska premijera!

Subaru Viziv Adrenaline
613Pregleda

Subaru je danas u Ženevi predstavio koncept modela Viziv Adrenaline. U izradi ovog modela je po prvi put primenjen novi dizajnerski pravac kompanije nazvan „Bolder“.

Subaru Viziv Adrenaline

Kroz novu filozofiju, Subaru namerava da „ojača prisustvo brenda na tržištu, definiše karakteristike Subaru vozila i omogući svim korisnicima uživanje u vožnji“.

Svi ti ciljevi zvuče lepo, ali neodređeno. Naime, ovaj proizvođač automobila nije spreman da pruži više informacija o novom konceptu. Međutim, uprkos tome, na fotografijama možemo videti krosover sportskog izgleda.

Predstavnici kompanije Subaru navode da forma karoserije ima dinamičan i „snažan“ izgled, s naglaskom na jedinstven dizajn krova i istaknute plastične obloge karoserije. Krov izgleda sjajno, ali to nije sve: on služi i da ojača strukturu cele karoserije.

Vredni pažnje jesu upečatljiv dizajn LED farova i zadnjih svetlosnih jedinica, odsustvo ručica za otvaranje vrata, kamere za vožnju unazad i beli detalji na alu felnama. Na felnama su montirani pneumatici za sve terenske uslove, zbog čega je povišeno rastojanje od tla (klirens).

Navodi se da Subaru Viziv Adrenaline koncept podržava aktivan način života jer omogućava off-road vožnju. To nam nagoveštava da se ovo vozilo bolje snalazi na neutabanim stazama od drugih, običnih krosovera.

Možda je to razlog zbog kojeg su predstavnici Subaru kompanije u okviru saopštenja za medije ohrabrivali vozače da slobodno uživaju u vožnji u prirodi. Nažalost, japanski proizvođač ne otkriva da li možemo da očekujemo serijski model baziran na ovom konceptu. Zaista se nadamo da će biti serijske proizvodnje u budućnosti, jer bi bila prava šteta da ovako zanimljiv koncept postane samo „još jedan zaboravljeni koncept“.

Subaru Viziv Adrenaline

Da li ovaj koncept predstavlja uvod u novi mali krosover ili sledeću generaciju modela XV? To možemo samo da nagađamo, jer Subaru nije otkrivo dimenzije koncepta.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery