970_250_eko
Vesti

Markez sve bliži tituli

Moto GP - Aragon

280Pregleda

Mark Markez je slavio na trci u Aragonu u okviru MotoGP šampionata. On je bio prvi ispred Andree Dovicioza i Andree Janonea. Valentino Rosi je trku završio kao osmi.

Odmah na startu trke je ispao Horhe Lorenco. On je imao duel sa Markom Markezom koji je u jednoj od prvih krivina otišao preširoko braneći svoju poziciju od Lorenca što je vozača Dukatija izbacilo iz sedišta te je bio lansiran sa motora.

Vođstvo je potom imao Andrea Doviciozo, pratio ga je Mark Markez kao i dvojac Suzukija Aleks Rins i Andrea Janone.

Valentino Rosi je u narednih nekoliko krugova uspeo da dođe čak do devete pozicije, a devetostruki svetski šampion je inače počeo trku tek sa 17. pozicije.

Dosta dugo je situacija na stazi mirovala da bi na deset krugova do kraja Mark Markez obišao Andreu Dovicioza i preuzeo prvo mesto. Dva kruga kasnije Dovi uzvraća udarac i uspeva da se vrati na prvo mesto.

Na pet krugova do kraja je prvo Markez došao na prvo mesto, agresivan je bio i Doviciozo u obilaženju, a to je nateralo aktuenog lidera u generalnom plasmanu da siđe sa staze. Ipak Markez se vratio u borbu kojoj se pridružio i Andrea Janone, a u jednom momentu su sva trojica bili skoro u liniji.

U sledećem krugu Mark Markez odlično vozi u trećem sektoru i pretiče Dovija. Do kraja Španac nije dozvoljavao Doviciozu da mu se približi i dobio je trku na domaćem terenu.

Markez posle šeste pobede u sezoni sada ima 72 boda više od Andree Dovicioza u generalnom plamsanu što znači da ima skoro tri pobede viška u odnosu na najbližeg konkurenta.

Izvor: Sportklub.rs

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery