Vesti

Lotus Type 130 stiže 16. jula!

Električni hiper automobil će biti predstavljen 16. jula u Londonu!

Lotus Type 130
1.87KPregleda

Lotus je objavio informaciju da će svoj prvi, potpuno električni hiper automobil po imenu Type 130 predstaviti 16. jula u Londonu, na ekskluzivnom događaju. Uz tu najavu stigla je i nova tizer fotografija i kratki video.

Lotus Type 130

Označen kao “prvi potpuno električni birtanski hiper automobil”, Lotus Type 130 će biti proizveden u svega 130 primeraka. Taj broj ujedno označava i 130 modela, koliko ih je britnaski brend predstavio tokom svoje 71-godišnje istorije.

Novi električni Lotus će se proizvoditi u Norfolku u Hetelu. Predstavnici kompanije se nadaju da će ovaj automobil postati “najdinamičniji automobil u istoriji kompanije”.

Tehnički detalji još uvek nisu poznati, ali se očekuje da Lotus izvuče par “keca iz rukava”, zahvaljujući kojima će Type 130 postati jedan od uticajnijih električnih automobila na tržištu. Elektormotori i baterije su jako teški, a znamo da Lotus teži tome da njihovi automobili budu što lakši.

Izvršni direktor kompanije, Fil Pofam je čak najavio mogućnost da će baterije moći da se uklone, kako bi automobil bio lakši na stazi. “Električni automobilu su različiti od konvencionalnih, i to puno. Pogotovo po pitanju aerodinamike. Centar gravitacije može biti dosta niži. Moramo da postavimo sebi pitanje, da li nam je potreban ceo paket baterija ako vozimo samo 20 minuta na stazi?”, rekao je Fil Pofam pre par nedelja.

Lotus Type 130

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery