Vesti

Lotus najavio lansiranje novog automobila na tržište 2020. godine!

Novi izvršni direktor kompanije Lotus je potvrdio i da će svi budući modeli biti elektrifikovani

Lotus Evora GT410
1.58KPregleda

Mnogo toga se desilo kompaniji Lotus od kada je njen vlasnik postala Geely grupacija 2017. godine. Dosta toga se tiče i budućnosti britanskog proizvođača sportskih automobila.

Lotus Evora GT410

Naime, britanski proizvođač sportskih automobila će svoje modele proizvoditi u Kini. Na putu je i novi hiper automobil koji će biti konkurent modelu Valkyrie. Takođe, Geely planira da u svoju gamu uvrsti i SUV. Međutim, možda najbitnija vest koja se tiče kompanije Lotus jeste to što je izvršni direktor Fil Popam potvrdio da će se modelima Evora, Elise i Exige pridružiti još jedan novi sportski automobil.

Kako navodi Autocar, Popam je naveo da je novi automobil deo petogodišnjeg plana britanskog proizvođača. On će biti baziran na postojećoj Lotus platformi. Međutim, on je naveo da će taj automobil biti praktičniji za svakodnevnu upotrebu, te da će imati unapređenu ergonomiju i infotejnment sistem. Takođe, navodi se da će novi automobil popuniti prazninu u gami britanskog proizvođača.

„Znači imamo ovaj novi automobil, pa novu platfomru na kojoj će biti bazirane nove generacije trenutnih modela“, rekao je Popam. Međutim, nova platforma stiže tek za tri do četiri godine.

Popam je potvrdio i da će svi novi Lotus automobili eventualno dobiti i svoje elektrifikovane varijante. Međutim, to trenunto nije primarna briga kompanije.

Lotus Evora GT410

Izvor: Autocar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery