Vesti

Nissan LEAF – prvi električni automobil koji je prodat u preko 400.000 primeraka!

Nissan LEAF je prvo električno vozilo koje je dostiglo prodaju od preko 400.000 primeraka

Nissan LEAF
2.5KPregleda

Nissan je sa ushićenjem objavio informaciju da je broj prodatih primeraka modela Nissan LEAF stigao do 400.000. Da podsetimo, LEAF je premijerno predstavljen u decembru 2010. godine.

Nissan LEAF

Tako je ukupni broj kilometara koji su svi prodati LEAF modeli prešli sada preko 10 milijardi kilometara. Ako je verovati procenama predstavnika kompanije Nissan, flota LEAF automobila godišnje uštedi 3,8 miliona barela nafte.

Ovaj japanski električni automobil se proizvodi na tri kontinenta: u Opami (Japan), Sanderlendu (Engleska) i Smirna (Tenesi). Dostupan je na više od 50 tržišta širom sveta. Početkom ove godine je postao dostupan i na tržištima Latinske Amerike, Azije i Okeanije.

Tokom 2018. godine, LEAF je bio najprodavaniji električni automobil u Evropi. Prodato je preko 40.000 primeraka širom sveta. Takođe, LEAF je tokom prošle godine bio najprodavaniji automobil u Norveškoj.

Danijel Skilaći, šef prodaje i marketinga kompanije Nissan, je rekao: „Ovo dostignuće je pravi dokaz da 400.000 ljudi i više, vide LEAF kao uzbudljivo, pouzdano i povezano vozilo. LEAF ostaje ikona naše strategije – Nissan Intelegent Mobility, koja za cilj ima bolji svet za sve ljude“.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery