AktuelnoVesti

LIDL prodaje i automobile

8.34KPregleda

Električni “Kinez” na polici između paradajza i piletine

 

 

 

Da se tržište nepovratno menja kao i sama automobilska industrija, najbolje govori novi slučaj.

 

Veliki trgovački lanac LIDL u Nemačkoj je počeo da uz uobičajeni asortiman prodaje i automobile i to električne, i to iz Kine.

 

 

 

Ove nedelje je prodajna “akcija” električnog modela Elaris Finn, koji se može i iznajmiti za 222 evra mesečno ili kupiti za 20.333 evra. Ukoliko ga kupite u Lidlu na njihovim punjačima je struja besplatna.

 

Lidl je inače jedan od prvih supermarketa koji je ponudio besplatne punjače za kupce u Njemačkoj. Navala je bila tolika da su morali smanjiti snagu punjača sa 50 na 25 kW. Mnogi vozači su samo punili električne automobile, a nisu ni ulazili u trgovine.

 

 

Inače, ovaj model Elaris Finn električnog švrćkala izveden je iz kineskog Zotye Zhima E30. Dugačak je samo 2,87 metara i ima dva sedišta. 

 

 

Elektromotor razvija 48 KS što je dovoljno za 115 km/h. Baterija poseduje kapacitet od 32 kWh, dovoljno za domet od 200 kilometara. Elaris Finn opremljen je klima uređajem, tempomatom, navigacijom,… Punjenje do 100 posto traje sat vremena s DC punjačem od 30 kW. Punjenje klasičnom utičnicom traje oko pet sati.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery