Vesti

Lamborghini objavio novi tizer za hiper automobil koji će premijeru imati u Frankfurtu!

Tizer video

Lamborghini
1.38KPregleda

Lamborghini je danas na svom zvaničnom Instagram profilu podelio novi tizer video. Na njemu vidimo hiper automobil inspirisan konceptom Terzo Millennio koji će premijerno biti predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu, 10. septembra.

Lamborghini

Na tizer snimku vidimo jednog od dizajnera italijanskog proizvođača kako crta prednji deo novog automobila. Taj automobil izgleda znatno drugačije od modela Huracan i Aventador, a odlikuju ga LED dnevna svetla u obliku bočno postavljenog slova “Y”. Iznad njih nalazie se mali, vertikalno postavljeni farovi.  

Takođe, na skici možemo videti da će ovaj model imati “double-bubble” krov kao Terzo Millennio.

Lamborghini Terzo Millennio koncept - VW grupacija

Za sada nema puno detalja o ovom Lamborghini modelu, ali se navodi da je njegovo kodno ime LB48H. On će na tržište biti lansiran kao hiper automobil ograničene proizvodnje, nešto kao modeli Sesto Elemente, Venene i Centenario. Dizajn ovog modela bi trabalo da nam da naznaku i kako će izgledati naslednik modela Aventador.

Spekuliše se da će LB48H imati pogonski sklop koji se sastoji od atmosferskog V12 agregata i do tri elektromotora. Po svemu sudeći, on bi trebalo da razvija oko 1.000 konjskih snaga. Ako se to ispostavi tačnim, onda će ovo biti najsnažniji Lamborghini ikada naparavljen.

S obzirom na ekskluzivnost i hiper performanse, ovaj model bi trebalo da košta oko 2.2 miliona dolara. Proizvodnja će biti ograničena na svega nekoliko primeraka, a kako se navodi, svi su već prodati.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery