Vesti

Lada Vesta i okretanje za 180 stepeni prilikom vožnje unazad? Nikako!

Sreća pa niko nije teže povređen…

Lada Vesta i okretanje za 180 stepeni prilikom vožnje unazad
5.24KPregleda

Okretanje automobila za 180 stepeni tokom vožnje u rikverc nije nimalo jednostavan poduhvat. Pored neophodnih izvanrednih vozačkih veština, takav poduhvat zahteva i automobil sa šasijom i vešanjem koje može da izdrži tu iznenadnu promenu pravca… Slobodno možemo reći da Lada Vesta nije takav automobil…

Lada Vesta i okretanje za 180 stepeni prilikom vožnje unazad

Pogotovo zbog činjenice da nema baš nizak centar gravitacije. Tu je naravno i brzina pri kojoj je vozač pokušao da izvede ovaj manevar… Nije ni čudo što se jadna Lada Vesta prevrnula tako kako jeste.

Naime, u opisu video snima koji možete videti ispod teksta, a koji je podeljen na sajtu Autorambler, ovaj manevar su pokušali da izvedu pripadnici ruske vojne policije. Po svemu sudeći, oni su hteli da snime promotivni materijal, pa zbog toga i ovaj snimak sa drona. Ruska vojna policija je novi ogranak ruske policije. Njen zadatak je da prati vojne kamione i osoblje, između ostalog…

U opisu video snimka stoji i da je cilj iznenadne promene pravca kretanja zapravo izbegavanje rakete koja je ispaljena ka vozilu.

Naravno, nisu svi automobili dizajnirani da se nose sa ovakvim skretanjima. Drugim rečima, da se u filmovima kao “Baby Driver” koristila Lada Vesta umesto modela Subaru Impreza WRX ili neki drugi slični automobili, onda bi filmovi  bili potpuno drugačiji.

Na kraju, mali sedan iz velike Rusije se nakon prevrtanja dočekao na točkove. Ostali policajci koji su bili prisutni su pojurili da pomognu vozaču i suvozaču, koji, na svu sreću nisu teže povređeni. Na osnovu ovoga možemo zaključiti da je Lada Vesta ipak vozilo namenjeno bezbednoj vožnji, a ne vozilo kojim se izvode različite akrobacije. Ovaj model nam je bio na testu, a šta o njemu misli naš Miodrag Piroški, pogledajte ovde

Izvor: Autorambler

1 Komentar

  1. Na ovakav nacin i ovom „tehnikom“ voznje unazad kako je to pokusao ovaj ruski vozac, ne okrece se ni jedan serijski automobil i to za 180 stepeni ponavljam, brzom voznjom unazad.Na ovom snimku uzrok prevrtanja nije visina lade veste ili njena nestabilnost naprotiv, ovo je iskljucivo nesposobnost vozaca da tu radnju odradi onako kako je to jedino moguce i na nacin kako bi to izveo svaki iskusniji test ili uvezbani profesionalni vozac.
    Zato ovaj snimak navodi na pomisao da je ovom „reklamom“ lade veste, neko vrlo tendenciozno pokusao da unizi kvalitet koji taj auto definitivno pruza narocito za novac koji je potrebno izdvojiti za isti.Konkurencija cini cuda a narocito je tuzno sto se vecina danasnjih vozaca jednako kao i vozac ove lade, naziva vozacima.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery