AktuelnoMotoGPVesti

Kvartararo „ne može“ da zameni Rosija u fabričkoj Yamahi

948Pregleda

Fabio Kvartararo priznaje da „neće moći da zameni“ Valentina Rosija kada stupi na njegovo mesto u fabričkoj Yamahi i preuzme njegov motocikl

 

Devetostruki šampion, Rosi, s druge strane će zauzeće Kvartararovo mesto u Petronas SRT-u sledeće sezone, nakon potpisivanja jednogodišnjeg ugovora.

 

Yamaha je bila brža od takođe zainteresovanog Ducatija 2019. i potpisala je ugovor s mladom zvezdom, s tim što su Rosijevi originalni planovi bili da proceni svoje performanse u prvim rundama pre nego što donese odluku o svojoj budućnosti, što očigledno za posledicu ima prelazak u SRT.

 

Kvartararo će biti timski partner Maverika Vinjalesa najmanje do kraja 2022.

 

U nedavnom intervjuu, Francuz je rekao da je bio zadovoljan u januaru time što mu je Yamaha pružila poverenje i odredila ga da bude temelj za budućnost, ali u isto vreme konstatovavši da „niko ne može da priđe Rosiju“.

 

„Bio sam prilično iznenađen, jer izbore pravimo prilično brzo početkom godine“, odgovorio je Kvartararo na pitanje da li je potpisivanje ugovora s Yamahom i zamenjivanje Rosija povećalo njegovo samopouzdanje.

 

„Čak i krajem prošle godine je bilo dobro. Zaista sam srećan što Yamaha ima poverenja u mene i što ću biti član tima u naredne dve godine.

 

Osećam se čudno što ću imati Valeov motocikl, ne njegovo mesto, već motocikl. Dakle, veoma sam srećan, ali treba da ostanemo fokusirani na ovu godinu i skoncentrisani na trke.

 

Što se mene tiče, ja ga ne mogu zameniti, jer Valentino je Valentino. Voziću njegov motocikl, naravno to će biti nova mašina.ž

 

Međutim, ja ne zauzimam njegovo mesto. Njegovo mesto je i dalje tu, jer je on ispisivao istoriju s Yamahom. Mislim da su proveli 10 godina zajedno. Za mene, niko ne može da priđe Rosiju, tako da ja samo preuzimam njegov motocikl, a njegovo mesto će tu biti zauvek.“

 

Rosi će dobiti potpunu fabričku podršku i paritet što se motocikla tiče s Kvartararom i Vinjalesom. Uspeo je da izdejstvuje da njegova trenutna ekipa pređe iz fabričkog tima, mada će sa sobom moći da povede samo  šefa, Davida Munjoza, analitičara podataka Matea Flaminjija i trenera Idalija Gaviru.

 

Rosijev ugovor je samo na godinu dana, a ne 1+1 kako je prvobitno zatražio. Šef Yamahinog tia, Lin Džarvis, objasnio je da je stvar „tehničke prirode“.

 

Kvartararo vodi u generalnom poretku u aktulenom šampionatu, osam poena prednosti u odnosu na prvog pratioca. U isto vreme, Rosi je priznao da ne gaji nade da će moći da se upusti u borbu za titulu nakon pada koji ga je udaljio 50 poena od mladog Francuza.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery