AktuelnoF1Vesti

Dženson Baton otkriva „jedini“ način da se pobedi Hamilton

1.41KPregleda

Kažu da kada je Hamilton u svom elementu, ništa ga ne može zaustaviti. Šest šampionskih titula su prilično jak argument za ovu tvrdnju.

 

Ni ova sezona nije posebno drugačija, jer Britanac niže pobede jednu za drugom, a ono što može eventualno da ga spreči da dođe do trijumfa je neki peh.

 

Postoje različite teorije  u vezi s tim kako pobediti Hamitona, počev od boljih individualnih startova do mentalnih igrica. Međutim, ništa nije „proradilo“ do sada, jer jedino što njegovim rivalima s vremena na vreme uspeva je da izvrše pritisak na njega na stazi.

 

Luis Hamilton može biti pobeđen odgovarajućom strategijom

 

Međutim, bivši Hamiltonov timski kolega, Dženson Baton, ima jednu teoriju kako bi Luis mogao da bude nadmašen. Nakon svega, on se trkao u istom timu s njim od 2010. do 2012., a 2009. je čak uzeo šampionsku titulu s Brawn GP F1.

 

U novom intervjuu, Baton je izjavio da postoje izvesne stvari koje kao Luisov kolega morate da imate na umu. Međutim, po njemu je Valteri je samo dobar momak koji želi da pruži odgovore na stazi, što mu očigledno baš i ne ide od ruke.

 

 

„Za mene je jedini način da pobedim Hamiltona bio da bolje podesim bolid od njega, ili da imam drugačiji strateški pristup. Reč je o detaljima poput čuvanja pneumatika, a zatim napada u pravi momenat.

 

Pretpostavljam  da je Luis često razmišljao u stilu ’kako on može da me pobedi kada sam brži čoveče?’ Međutim, to je jedini način – radeći na bolidu kroz strategiju“, kaže Baton.

 

Rivali treba da se fokusiraju najpre na sopstvene snage

 

Dženson Baton je dao veoma dobru poentu ovde. Hamiltonov timski kolega, Valteri Botas, nije uspeo da profitira na nekoliko grešaka svetskog šampiona u prošlosti.

 

Pored toga, Finčev mentalitet je na neki način Luisu pokazao da je on superioran vozač u Mercedesu, tako da može da vozi kudikamo opuštenije. Umesto da se fokusira na soptvenu strategiju, njemu je dovoljno da bude prvi u kvalifikacijama, a uglavnom nema problem da nadmaši Botasa čak i kada je ovaj na pol poziciji.

 

 

Nema sumnje da je s obzirom na dominantan bolid, Botas jedini relalan Hamiltonov konkurent kada je titula u pitanju. Međutim, potpuna je nepoznanica na koji način će on pristupiti narednim trkama. Da je kojim slučajem u bolidu Mercedesa Ferštapen na primer, potpuno drugačije bismo komentarisali Hamiltonove izglede za osvajanje nove titule.

 

Sledeća trka se vozi u Nirburgringu 11. oktobra, kada ćemo saznati da li je Botas kadar da uradi nešto više, u šta iskreno sumnjamo.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery