AktuelnoVesti

Kriza u VW

2.02KPregleda

Volkswagen neće zapošljavati nove ljude do kraja 2020.

 

Volkswagen je stopirao zapošljavanje novog osoblja do kraja godine, izjavio je Ralf Brandšteter, šef nemačke grupacije. Uprkos neznatnom povećanju potražnje, prodaja automobila je i dalje ispod nivoa od pre izbijanja pandemije Kovida-19, kaže Brandšteter.

 

„Ostajemo pod značajnim finansijskim pristiskom. Isporuke, a samim tim i prihodi, doživeli su oštar pad. U isto vreme, veliki troškovi su i dalje prisutni. Iz tog razloga smo odlučuli da ne dodajemo nove ljude.“

 

 

Volkswagen garantuje radna mesta zaposlenima u Nemačkoj do 2029. Šef radničkog saveta kompanije, Bernd Osterlo, izjavio je da bez spoljnjeg zapošljavanja, VW mora mnogo više da poradi na prekvalifikaciji postojećeg osoblja.

 

U intervjuu datom za Wolfsburger Allgemeine Zeitung, Osterlo je rekao da očekuje da ovogodišnja proizvodnja fabrike u Volfsburgu padne na oko 500.000 jedinica, umesto planiranih 700.000.

 

Osterlo je takođe izjavio da će se ponovo kandidovati za šefa moćnog radničkog saveta kompanije, ukoliko predstavnici radne snage i radnici podrže taj korak.

 

Volkswagenova fabrika u Volfsburgu trenutno nije u mogućnosti da proizvodi 3.000 automobila dnevno, jer se prebacila na rad u samo dve smene.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery