AktuelnoVesti

Kritike upućene vozaču Chirona koji je na javnom putu vozio preko 400 km/h (VIDEO)

10.4KPregleda

U julu 2021., imućni biznismen, Radim Paser, vratio se na „autoban“ da bi potukao prethodni rekord iz 2015., kada je dostigao 402,5 km/h u svom Veyronu.

 

U novom pokušaju, ovoga puta Chironom, dostigao je čitavih 417 km/h na javnom putu, na A2 sekciji bez ograničenja brzine, što znači da nije prekršio bilo kakav zakon.

 

Međutim, Nemačko ministarstvo saobraćaja nije bilo nimalo impresionirano Paserovom vožnjom, nakon što je video podignut na YouTube. Po Associated Pressu, lokalne vlasti su izdale saopštenje kritikujući biznismena, čije se bogatstvo procenjuje na preko 300 miliona dolara (Forbes). Radim Paser je optužen da je u opasnost doveo druge učesnike u saobraćaju na „autobanu“.

 

Bez obzira što je vožnja obavljena u 4.50h ujutro, kada na putu nije bilo mnogo vozila, on ipak nije bio prazan. Iz ovog razloga, ministarstvo osuđuje ovako brzu vožnju na javnim putevima, rekavši da „ne prihvata bilo kakvo ponašanje na putu koje vodi ili može dovesti do ugrožavanja učesnika u saobraćaju.“

 

Mada se tehnički nije radilo o prekoračenju brzine, mogul u oblasti nekretnina i 33. najbogatiji čovek u Češkoj, optužen je da nije ispoštovao prvi član nemačkog Zakona o bezbednosti u saobraćaju: „Svako ko učestvuje u saobraćaju, mora se ponašati na takav način da ne naudi, ne ugrozi, ne ometa ili ne uznemirava druge učesnike više nego što je neizbežno u datim okolnostima.“

 

Shodno tome, Nemačko ministarstvo saobraćaja smatra da svi učesnici u saobraćaju moraju da poštuju regulativu, uključujući i one koji voze hiperautomobile od 1.500 ks.

 

Inače, u oba videa koja je objavio, Radim Paser je rekao da je bezbednost prioritet, tako da su okolnosti morale biti odgovarajuće u skladu s tim, pre nego što se „zahvalio bogu za bezbednost i dobre okolnosti“.

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery