AktuelnoVesti

FCA dobija zajam od čak 7,1 milijardi od vlade Italije

Bure bez dna

Fiat
2.41KPregleda

FCA grupacija na pragu dobijanja najvećeg državnog zajma u autoindustriji za postkorana period

 

Još u maju je bilo reči da Fiat-Chrysler Grupa razmatra zajam od vlada Italije u vrednosti od čak 6,3 milijarde evra (7,1 milijardi dolara), a sada se čini da je dogovor blizu realizacije. Italijanska vlada objavila je da je spremna da odobri kredit koji bi time postao najveći evropski finansijski podsticaj za proizvođača automobila od početka pandemije koronavirusa, prenosi Autonews Europe.

 

 

Konačno „amin“ od strane italijanskog ministarstva finansija moglo bi se dogoditi ove nedelje, nakon što su birokratske službe već utanačile detalje i odobrile uslove kredita, rekli su izvori upoznati sa tom materijom. Sljedeći korak je zeleno svetlo od strane italijanskog državnog revizora. Inače, italijanska bankarska grupa Intesa Sanpaulo S.p.A već je dala dozvolu za kredit za prošlog meseca, a kreditno osiguranje Sace S.p.A ponudilo je da garantuje 80 odsto iznosa.

 

Fiat 500 i Panda Hybrid

 

FCA je već sopštila da planira da sredstva iskoristi isključivo za svoje italijanske aktivnosti, kao što su plate radnika i dugovanja prema domaćim dobavljača, kao i za ranije planirana ulaganja u domaće pogone. Dakle, ova vest nema mnogo uticaja na veoma tešku situaciju u kojoj se nalazi fabrika Fiat Srbija u Kragujevcu. Automobilski lanac snabdevanja u okviru FCA Grupe u Italiji broji čak 200 hiljada (!?) malih i srednjih preduzeća, generišući više od 100 milijardi evra godišnjeg prihoda.

 

Fiat Srbija

 

U kompaniji prognoziraju da će se obim prodaje automobila u Italiji ove godine ukupno smanjiti za oko 45%, odnosno na oko 1,2 miliona u poređenju sa 2,1 milion prodatih vizila u 2019. godini.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery