Tjuning

Mustang iz 1969-te sa enterijerom iz budućnosti i 785 konjskih snaga!

Predstavljamo vam projekat Manticore!

Ford Mustang Manticore
2.82KPregleda

Dame i gospodo, predstavljamo vam projekt po imenu Manticore. Reč je o tjuniranom Ford Mustang modelu iz 1969. godine koji ima Coyote V8 agregat i futuristički enterijer.

Ford Mustang Manticore

Ovaj automobil pripada Hasanu El-Kouriju, predsedniku i izvršnom direktoru kompanije Cypress Smiconductor. Reč je o kompanija koja se bavi razvojem softvera i kontrola osetljivih na dodir. To je svakako bila prednost za El-Kourija kada je odlučio da ostvari svoj san o tome da poseduje jedinstveni Mustang.

Ovaj Mustang je u potpunosti restauiran. Međutim, to nije sve. On je dobio i moderni, petolirarski V8 agregat sa kompresorom, novo vešanje i kočnice, ali i šestostepenu manuelnu transmisiju. Zahvaljujući novom agregatu, ovaj “stari” Mustang razvija neverovatnih 785 konjskih snaga.

Kao sušta suprotnost “old school” dizajnu spoljašnjosti, enterijer ovog Mustang modela kao da je stigao iz budućnosti. Manticore projekat poseduje potpuno jedinstvenu komandnu tablu koja nema ništa zajedničko sa originalnim modelom… Pa ni sa bilo kojim modernim automobilom.

Paneli enterijera su izrađeni tehnologijom 3D štampanja. Instrument tabla je zamenjena velikim digitalnim ekranom, a sve je osetljivo na dodir. Kada kažemo sve, mislimo baš sve, uključujući i prozore.

Automobil se može pokrenuti ili preko senzora otiska prsta ili PIN-a. Konvencionalni ključ za ovaj automobil ne postoji. Infotejnment sistem je direktno povezan sa telefonom vlasnika.

Bez obzira na to da li vam se ovaj klasični Mustang dopada uprkos tome što ima mnogo “neoriginalnih” delova, morate priznati da je tehnologija koju poseduje zaista impresivna. Pored toga, automobil uopšte ne izgleda loše. Dobro, njegov zadnji deo bi mogao biti malo lepši…

Šta vi mislite o ovom automobilu?

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery