Vesti

Kompanija Volvo Cars u okviru novog ambicioznog klimatskog plana znatno smanjuje emisije karbona

PR Saopštenje

Volvo Cars
1.05KPregleda

Kompanija Volvo Cars počinje sa provođenjem jednog od najambicioznijih planova u automobilskoj industriji. Naime, ona namerava da do 2025. godine smanji svoj karbonski otisak za 40% u celini, u odnosu na 2018. godinu.

Volvo Cars

To je prvi, odlučujući korak kompanije Volvo Cars na putu da do 2040. godine postane klimatski neutralna. Plan obuhvata konkretne mere u skladu sa Pariškim klimatskim sporazumom iz 2015. godine. On se zalaže za ograničenje globalnog zagrevanja na 1,5 stepena Celzijusa iznad predindustrijskog nivoa.

Ambicije koje kompanija Volvo Cars želi da ostvari do 2040. godine sežu dalje od smanjenja emisija gasova potpunom elektrifikacijom, što je još jedna od oblasti u kojoj kompanija prednjači.

Volvo Cars će da se posveti oblasti emisija karbona u okviru svoje proizvodne mreže, svojih širih aktivnosti i lanca isporuke. Takođe, ona će reciklirati i ponovno upotrebljavati materijale. Jedan od kratkoročnih koraka kompanije Volvo Cars na putu ka zadatom cilju jeste implementacija serije ambicioznih, momentalnih mera u zalaganju za sveobuhvatno 40-procentno smanjenje karbonskog otiska po vozilu do 2025. godine, u odnosu na 2018. godinu.

Kompanija se takođe zalaže za to da do tada postigne klimatsku neutralnost svoje svetske proizvodne mreže.

“Svoju kompaniju menjamo primenjujući konkretne mere. Ne simboličkim obećanjima”, izjavio je Hakan Samjuelson, izvršni direktor. “Volvo Cars usmerava svoje sile u oblasti nad kojima ima kontrolu. Dakle na svoje postupanje i emisije gasova naših vozila. Svoje snabdevače i energetski sektor pozivamo da nam se pridruže u zalaganjima za klimatski neutralnu budućnost.”, dodao je on.

Da bi do 2025. godine ostvarila smanjenje svog karbonskog otiska za 40 odsto, kompanija je zacrtala brojne visoke ciljeve za različite oblasti rada. Zastupljenost potpuno električnih vozila u visini od 50 odsto globalne prodaje jeste prioritetni cilj koji je postavljen do 2025. godine i predstavljaće 50-procentno smanjenje emisija karbona po vozilu u odnosu na 2018. godinu.

Drugi kratkoročni ciljevi su: Prvi, 25-procentno smanjenje emisija CO2 u globalnom lancu isporuke do 2025. godine, i drugi, 25-procentni udeo reciklirane plastike u novim vozilima Volvo do 2025. godine. Treći cilj je 25-procentno smanjenje emisija karbona u sveobuhvatnom postupanju kompanije, uključujući i proizvodnju i logistiku.

Kompanija Volvo Cars je prvi konvencionalni proizvođač vozila koji se obavezao na sveobuhvatnu elektrifikaciju svog voznog parka i napuštanje proizvodnje vozila koja pokreće samo motor sa unutrašnjim sagorevanjem.

Od ove godine nadalje svako novo vozilo Volvo biće elektrifikovano. Na tržište je upravo stiglo i prvo potpuno električno vozilo Volvo XC40 Recharge.

XC40 Recharge je prvo vozilo iz nove serije Recharge. Naziv Recharge obuhvataće sve modele Volvo sa potpuno električnim ili plug-in hibridnim pogonom. Kompanija Volvo Cars serijom Recharge želi dodatno da poveća prodaju svojih elektrifikovanih vozila, kao i da na različite načine podstakne vozače plug-in hibrida da u što je moguće većoj meri koriste način Pure.

Volvo XC40 Recharge

PR Saopštenje

2 Komentara

  1. @Боки
    Свака част за коментар!Потпуно се слажем и потпуно сам шокиран шта раде и замишљају ови ликови што воде Волво!Запрепашћујући,непотребни,неразумни потези који ће врло могуће да одведу једног од мојих омиљених произвођача,путем још једног од мојих омиљених произвођача,Саба!

  2. Dok Nemcima raste prodaja dizelaša, Volvo hoće da bude klimatski neutralan. Verovatno će i uspeti u tome, neće ga biti više pa će definitivno biti neutralan…

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery