Vesti

VW Tiguan će biti blago osvežen za narednu godinu!

Više standardne opreme, ali manja garancija

VW Tiguan
2.13KPregleda

Druga generacija modela VW Tiguan biće blago osvežena za sledeću godinu na tržištu. Ona će dobiti više standardne opreme na svim paketima…

VW Tiguan

U tu dodatnu, standardnu opremu, kod uvodnog modela VW Tiguan S, ubraja se automatsko kočenje u hitnim slučajevima, nadgledanje mrtvih uglova i upozorenje na saobraćaj iza vozila. Naravno, to će za posledicu imati i malo veću cenu. Osveženi Tiguan S će koštati 25.965 dolara, dok trenuntni model košta 25.295 dolara.

Takođe, modeli VW Tiguan SE i SEL se sada prodaju po ceni od 26.695 i 31.795 dolara. Od sledeće godine će oni biti skuplji za 425, odnosno 475 dolara. Sa druge strane, najskuplji Tiguan SEL Premium R-Line, koji sada košta 38.895 dolara, biće za 75 dolara jeftiniji.

Očekuje se da VW smanji i garantni rok  sa 6 godina (odnosno 115.873 kilometara) na 4 godine i (80.467 kilometara).

Prema tome, oni koji žele veću garanciju, a ne dodatnu opremu, treba da požure i da uplate depozit za trenunti model.

Naravno, trenutna generacija modela Tiguan se na tržištu nalazi već 3 godine. Prema tome, kako to obično biva, već se spekuliše o njegovom nasledniku. Nekoliko puta su se pojavile informacije po kojima je nemački proizvođač već počeo sa radom na trećoj generaciji ovog modela. Ona bi trebalo da ima značajno unapređen dizajn.

Treća genracija će najverovatnije biti bazirana na unapređenoj MQB platformi. Prema tome, očekuje se da će on imati slične pognske opcije kao i novi Golf 8. Tu se misli na dve plug-in hibridne verzije, ali i Tiguan R varijantu.

VW Tiguan

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery