AktuelnoVesti

Kineski modeli blistali na Euro NCAP testu (VIDEO)

2.1KPregleda

Dva novodošla kineska modela na evropsko tržiše, obezbedila su pet zvezdica na Euro NCAP bezbednosnom testu, dobivši ocene „impresivno“ i „odlično“.

 

Lynk & Co 01, koji je lansiran u Evropi prošle godine, ostvario je 96 odsto za zaštitu odraslih putnika, uključujući maksimalne ocene za zaštitu prilikom bočnog sudara.

 

 

U međuvremenu, električni Nio ES8, prošao je veoma dobro sa svojim sistemom automatskog kočenja u slučaju krajnje nužde, kao i mnoštvom drugih sistema za izbegavanje sudara, što je donelo skor od 92 odsto u oblasti bezbednosne asistencije.

 

 

„Talas kineskih ekološki podobnih vozila u Evropi je stigao, s novim modelima BYD-a, Xpenga, DFSK-a, Seresa itd.“, rekao je generalni sekretar Euro NCAP-a, Mikel van Ratingen. „Nažalost, mnogi od nih nisu transparentni evropskim kupcima kada je o bezbednosti reč. Međutim, Lynk & Co i Nio pokazuju da ’Made in China’ etiketa više nije negativna kada govorimo o bezbednosti automobila. Pred nama su dva nova automobila, razvijena u Kini, koja su se pokazala ekstremno dobro u našim testovima.

 

Jasno je da svi proizvođači znaju da ih Euro NCAP primorava da održavaju visoke standarde ukoliko žele da prodaju automobile na Starom kontinentu, tako da su spremni da dodatno investiraju u bezbednost.“

 

 

Izvesni drugi modeli s različitim pogonskim sklopovima, takođe su dobili maksimalan broj zvezdica. Toyota Mirai pogonjena vodoničnim gorivnim ćelijama, takođe je ostvarila maksimalan skor, mada je posebna pažnja obraćena na ponašanje tanka pod visokim pritiskom, kako tokom tako i posle testa. Ipak, nije bilo uticaja na bezbednost, tako da je i tu otklonjena bojazan brojnih vozača u vezi s „eksplozivnošću vodonika“.

 

 

Električni Audi Q4 e-tron i Subaru Outback, takođe su ostvarili maksimalan rezultat, baš kao i Ford Kuga PHEV.

 

„Ova runda testova naglašava pravac kojim se kreće automobilska tehnologija“, rekao je van Ratingen. „Svi sem jednog automobila su na neki način elektrifikovani.“

 

 

 

Vrele Gume

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery