AktuelnoVesti

Kia Sportage debituje u Evropi 1. septembra

3.69KPregleda

Ranije ovog leta, Kia je skinula veo s međunarodne varijante nove generacije Sportagea.

 

Došlo je vreme da popularni korejski model oficijelno stupi na evropsko tlo, s tim što je premijera zakazana za 1. septembar, što će biti deo onlajn događaja, koji će biti „strimovan“ na zvaničnim kanalima kompanije, počev od 11h po srednjoevropskom vremenu.

 

 

Model za Stari kontinent je dizajniran posebno po ukusima evropskih kupaca, a pred debi, Kia je lansirala par skečeva.

 

Naravno, iz priloženih prikaza je teško proceniti istinski dizajn novajlije, ali definitivno se radi o reinterpretaciji prednjih i zadnjih odbojnika, uz još neke promene, kao što su rekalibracija sistema ogibljenja i pogonski sklopovi specifični za evropsko tržište.

 

Kia je još ranije najavila da će na IAA u Minhenu predstaviti „plug-in“ hibridnu verziju Sportagea.

 

Elektrifikovani model kombinuje 1,6-litarski turbo četvorocilindraš s elektromotorom, koji napaja paket litijum-jonskih baterija od 13,8 kWh. Karakterisaće ga takozvani „E-Handling“ sistem, sa zadatkom da poboljša kako pravolinijske, tako i performanse prilikom prolaska krivina.

 

U zavisnosti od tržišta, međunarodna varijanta nove generacije Sportagea će biti u ponudi sa standardnim i produženim međuosovinskim rastojanjem, uz dodatne pogonske sklopove, kao što su 1,6-litarski benzinac sa 180 ks i 2,0-litarski turbodizel sa 186 konja. Standardni menjač je šestostepeni manuelni, dok je sedmostepeni DCT namenjen benzinskom, a osmosepeni automatik dizel modelu.

 

U igri će biti i dodatne SUS jedinice, mada još uvek nije precizirano koje će se tačno naći u Evropi.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery