AktuelnoVesti

Kia EV6 impresivna na testu „severnog jelena“ (VIDEO)

1.64KPregleda

Poslednjih godina, automobili koji prolaze kroz testove izbegavanja prepreke na putu, ovaj zadatak obavljaju relativno dobro.

 

Tipovi vozila koji su nekada bili zloglasni zbog prevrtanja i vožnje na dva točka, sada „jelene na putu“ izbegavaju mnogo efiksnije. Naravno, dešava se da kamioneti i SUV/krosoveri dožive „kikseve“ ali u mnogo manjoj meri nego ranije.

 

Štaviše, modernim krosoverima se upravlja iznenađujuće dobro u okviru ovog zahtevnog manevra. Poslednji koji je impresionirao je Kijin električni krosover, EV6.

 

Korejski model se našao na ispitu u organizaciji španske publikacije km77.com, dostigavši ulaznu brzinu koja je u domenu visokoperformantne mašinerije. Koliko je to zapravo brzo? Pa, 78 km/h zvuči veoma dobro, a ko misli da se ne radi o nekom posebnom rezultatu, navešćemo kako su prošla neka „zvučna“ imena: Porsche Taycan Cross Turismo 77 km/h, Volkswagen ID.4 73 km/h. Možda još više iznenađuje što je EV6 nadmašio i Mercedes-AMG A45 S (75 km/h) i BMW M235i (68 km/h). Naravno, pneumatici su važan faktor, ali to ne umanjuje Kijin sjajan rezultat.

 

Sve u svemu, električna Kia je impresionirala test vozače, koji su naglasili da su reakcije bezbedne i predvidive. Upravljanje EV6 je opisano kao precizno, što vozaču pruža više sigurnosti prilikom naglih manevara, kao što je to slučaj s testom „severnog jelena“.

 

 

Vrele Gume

Izvor: km77.com via YouTube

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery