AktuelnoVesti

BMW iX iza korejskih predstavnika u testu „severnog jelena“ (VIDEO)

1.98KPregleda

Električni BMW iX je važan model za bavarskog proizvođača automobila, a sada se našao na testu izbegavanja prepreke na putu, koji već tradicionalno obavlja španska publikacija km77.com.

 

Testirana verzija je xDrive40, opremljena Pirelli P Zero Elect gumama dimenzija 255/50 R21. Naravno, nije reč o sportskom modelu, ali se na takozvanom testu „severnog jelena“ snašao sasvim solidno.

 

Sa sistemom regenerativnog kočenja u standardnom režimu, iX je prošao ispit pri 74 km/h. Sprovedeni su pokušaji pri 77 i 80 km/h, ali BMW nije uspeo da ih prođe bez obaranja čunjeva.

 

Ipak, brzina od 74 km/h je sasvim solidna. Poređenja radi, u režiji km77.com, Škoda Enyaq iV je prošla ispit pri 67 km/h a Volkswagen ID.4 pri 73 km/h.

 

Međutim, BMW-ov pulen je prošao slabije od Hyundai Ioniqa 5, koji je prošao test pri brzini od 80 km/h, Kije EV6 (78 km/h) i Tesla Modela Y (83 km/h).

 

BMW iX je odradio i slalom, prošavši niz čunjeva za 24,8 sekundi, za nijansu sporije od nedavno testiranog Mercedes-Benza EQS (24,5 sekunde). Maksimalna brzina koju je iX ostvario u slalomu je 73 km/h.

 

 

Vrele Gume

Izvor: km77.com via YouTube

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery