AktuelnoVesti

Renault Austral zamenjuje Kadjar u proleće 2022. (VIDEO)

4.82KPregleda

Već izvesno vreme je naredna generacija Renault Kadjara na meti automobilskih paparaca.

 

Međutim, tek sada je francuska kompanija pružila oficijelni uvid u novi kompaktni krosover, pred premijeru zakazanu za sledeću godinu. Sestrinski model Nissan Qashqaija će poneti novi naziv – „Austral“.

 

 

 

 

Reč je o imenu izvedenom od latinskog termina „australis“, a Renault se odlučio za njega jer „dobro zvuči u mnogim evropskim jezicima, uključujući francuski, što je važno za marku koja je ponosna na svoje korene“. Interesantno, imamo i informaciju koja je to osoba odgovorna za dotičnu strategiju na planu nomenklature.

 

Silvija Dos Santos, koja radi u marketinškom departmanu kaže: „Austral dočarava životnost i toplinu južne hemisfere. To je naziv koji poziva na putovanje i perfektan je za SUV. Radi se o harmoničnom balansu zvukova koji se lako izgovaraju i internacionalne su prirode.“

 

 

Marketinška naklapanja na stranu, Austral za 2022. nosi novi korporativni bedž, koji smo videli na Meganeu E-Tech. Za sada je Renault spreman da nam pokaže samo taj detalj, ali kaže da će kompaktni krosover biti dugačak 4,51 metar, s dovoljno prostora za petoro putnika. Ukupna dužina ga čini nešto dužim od Qashqaija, koji se pruža na 4,42 metra.

 

Novi naziv ima smisla kada malo razmislimo o njemu. Uprkos tome što su prototipovi temeljno kamuflirani, odaju utisak da će se novi Austral značajno razlikovati od Kadjara. Na snazi je oštriji, manje zaobljen dizajn, uz potpuno redizajniran enterijer.

 

Ostaje da se vidi da li će Renault pratiti Nissanov kurs ukidanja dizel motora za novi model s povišenim klirensom. Još jedan delić slagalice koji nedostaje se tiče Qashqaija E-Power, budućem hibridu koji koristi SUS motor za punjenje baterije, jer je za pokretanje točkova zadužen elektromotor. Nije jasno da li će Austral usvojiti istu postavku, mada verujemo da će biti iskorišćen E-Tech hardver, razvijen unutar kuće.

 

Renault planira da lansira novi kompaktni krosover u Evropi sledećeg proleća, što znači da smo nekoliko meseci udaljeni od premijere.

 

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery