Vesti

Karlos Gon tvrdi da je žrtva puča!

Karlos Gon navodi da mu je sve smestio neko iz kompanije Nissan

Poternica za Karlosom Gonom
2.16KPregleda

Karlos Gon, koji je uhapšen u novembru prošle godine, tvrdi da je žrtva plana da se ukloni sa mesta izvršnog direktora kompanije Nissan i alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi.

Karlos Gon Renault

Naime, bivši zvanični alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi, Karlos Gon, uhapšen je u novembru prople godine. On je optužen da je lažirao finansijske izveštaje o svojoj naknadi. Takođe se navodi i da je povredio statu kompanije Nissan razgovarajući o poslu sa biznismenom iz Saudijske Arabije.

Međutim, Karlos Gon je u nedavnom intervju za  list Nikkei koji je dao iz pritvora u Tokiju, naveo da je nevin. On je u tom pritvoru od 19. novembra, a sada je naveo da su mu drugi zvaničnici kompanije Nissan sve smestili. Kako Gon navodi, njihov cilj je bio da ga uklone sa mesta zvaničnika kompanija. On je rekao: “Njihov jedini cilj je bio da me se otarase”.  

Karlos Gon Renault

Međutim, Karlos Gon se neće predstai bez borbe…

On je naveo da je ranije pričao sa Hirotom Saikavom da spoji Nissan, Renault i Mitsubishi u jednu kompaniju. Dodao je i da je želeo da svaka od kompanija zadrži svoju autonomiju, ali da ta autonomija bude pod jednom zajedničkom kompanijom.

Biznismen koji je rođen u Brazilu je takođe odbacio i navode da alijansu vodi na diktatorski način. Naveo je da je “samo čvrst i jak lider”.

CNN prenosi i da su zvaničnici kompanije Nissan možda bili nezadovoljni mogućnošću da kompanija Renault i Karlos Gon preuzmu potpunu kontrolu nad japanskim proizvođačem automobila.

Naime, Karlos Gon je optužen da je sakrio prihod od 80 miliona dolara između 2010. i 2018. godine. Navodi se i da je on zloupotrebio svoj službeni položaj. U svom intervjuu je Gon naveo da su ceo plan da mu se smesti odobrili predstavnici kompanije Nissan.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery