AktuelnoOnline plusVesti

Kamper Kamaz 6×6

4.26KPregleda

Za malo drugačije kampovanje

 

 

 

Dorade moćnih kamiona u upotrebljive kamperske krstarice postaju sve češće i kvalitetnije.

 

Jedan od dokaza ovog trenda je  neustrašivi KAMAZ 6×6, privedenog nameni kampovanja i kretanja po teškim terenima, šumama, tajgama ali i pustinjom.

 

 

Konstrukcija je postavljena na tehničku bazu modela KAMAZ-740-400 što u prevodu znači V8 dizel agregat zapremine 11,7 litara koji razvija 400 KS uz 1.472 Nm obrtnog momenta

 

Po potrebi moguće je aktivirati pogon na svih 6 točkova sa nezavisnim blokadama svake osovine

 

Kamperska nadogradnja je priča za sebe. Izrađena je od aluminijuma a unutrašnjost opremljena lakim i lulsuznim materijalima.

 

 

Na sceni je standarna postavka od 4 ležaja, toaletni prostor i prilično prostran salon

 

Kamperistima je na raspolaganju rezerva pijaće vode od 300 litara, sivi tank, moćno Webasto grejanje i klimatizacija na 220 V.

 

 

Moderna kuhinja dominira 

 

Ovako opremljen Kamaz 6×6 raspolaže i strujnim agregatom od 5kW koji je projektovan da podmiri sve potrebe za energijom u periodu mirovanja kampera.

 

 

Tu su naravno i solarni paneli od 720W instalisane snage za dopunjavanje servisne (kućne) baterije u tišini i bez buke agregata.

 

 

Cena od oko 200.000 evra koliko se navodi da košta nov kamion sa ovom konstrukcijom deluje vrlo visoko, ali je u suštini veoma povoljna, budući da slične ovakve kamperske zveri postavljene za platforme Mercedesa ili MAN kamiona koštaju i po 500.000 evra.

 

 

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery