AktuelnoVesti

Kako izgleda ulju u Seat Leon nakon 60.000 km

2.02KPregleda

Ako ne menjate redovno ulje čeka vas ovo čudo

 

 

Postoji sasvim opravdan razlog zašto većina proizvođača automobila savetuje a u garantnom roku i insistira na zameni motorskog ulja na svakih 10.000 do 15.000 kilometara ili maksimalno 12 meseci. Jasno je i zašto, kvalitetno ulje čuva motor i produžuje njegov vek trajanja i smanjuje posete servisima zbog raznih kvarova.

 

 

Međutim, iz Španije stižu fotografije jednog benzinskog Seat Leon 1,8 TSI koji je između dve zamene ulja prešao preko 60.000 kilometara.

 

 

 

Motor se oglasio na kraju „chek engine“ lampicom, što ga nije spaslo ozbiljne i naravno skupe popravke.

 

Jedini savet koji se ovde može izreći glasi: menjate redovno ulje u motoru jer posle bude kasno i skupo.

 

 

BONUS VIDEO: kako se vozi Seat Leon sa dobrim uljem u motoru

 

 

 

 

1 Komentar

  1. Ovlasceni servisi u Srbiji sve cesce uopste ne promene ulje i filtere na redovnom servisu a isti uredno naplate. Ulje se „menja“ tako sto se uvuce sisaljka i izvuce vakumom 2-3 litre ulja i samo dolije novo. Rezultat je talozenje necistoca u karteru i havarije koje dolaze najcesce nakon isteka garantnog roka. Probajte da zatrazite da prisustvujete redovnom servisu automobila na udaljenosti od 5m od kola i videcete sta ce vam reci. Retki su servisi kod kojih kroz prozor mozete da vidite automehanicara sta radi na vasem automobilu. Na garanciju najcesce mozete da zaboravite jer ovlasceni servisi vrlo dobro znaju kako da kvar pripisu neadekvatnom gorivu, neadekvatnom koriscenju vozila, itd. Mozete da ih tuzite ali i tu su vam sanse jako male jer je to vec uigrana ekipa. Poziva se vestak koji treba da da svoje misljenje i on je vec potplacen i zna kako da misljenje napise u korist uvoznika automobila. Dobre automehanicare, auto limare i autoelektricare je jako tesko naci a ovlasceni servisi pored toga ne zele da ih adekvatno plate pa su kompetence njihovih zaposlenih nikakve. O nekakvom slanju na treninge nema ni govora. Pa tako ovlasceni serviser jednog brenda automobila bez problema u roku od 7 dana pocinje da servisira neki drugi brend jer „sve je to slicno“. Sve u svemu preskocite vlasceni servis ako vam ne dozvoljavaju da budete pored automobila dok ga servisiraju.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery