Vesti

Kakav je zapravo Audi Q5 55 TFSI E Quattro?

Brz i udoban plug-in hibridni SUV model

Audi Q5 55 TFSI E Quattro PHEV
2.45KPregleda

Konačno je počela prodaja modela Audi Q5 55 TFSI e Quattro. To ujedno znači i da se polako prikupljaju utisci o njemu. Ipak, najvažnije pitanje koje se postavlja jeste da li je on bolji od regularnih Audi Q5 modela…

Audi Q5 55 TFSI E Quattro PHEV

Sa početnom cenom od 58.,025 evra, ovaj model je za 6.183 evra jeftiniji od performantnog Audi SQ5 modela. Ovaj plug-in hibridni SUV iz mesta do 100 km/h ubrzava za 5,3 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 239 km/h.  

Pogonski sklop modela Audi Q5 55 TFSI e Quattro se sastoji od dvolitarskog benzinca i elektromotora. Oni zajedno razvijaju 362 KS (270 kW) i 500 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući bateriji od 14,1 kWh koja je smeštena u podu prtljažnika, ovaj model samo na električnu energiju, sa jednim punjenjem, može da pređe i do 40 kilometara. Naravno, činjenica je da je kapacitet prljažnika smanjen zbog baterije, i to za čak 155 litara. Baterija modela Audi Q5 55 TFSI e Quattro se, preko kućne utičnice, može potpuno napuniti za oko šest sati.

Audi Q5 55 TFSI E Quattro PHEV

Vozačima je na raspolaganju nekoliko režima vožnje. Zahvlajujući tome, ovaj SUV se može voziti samo na električnu energiju, ili samo na benzin. Maksimalna brzina u EV režimu je 135 km/h.

Što se dizajna tiče, osim ako nije priključen na utičnicu, teško se razlikuje od ostalih Q5 modela. Isto važi i za kabinu, gde je sve isto, osim nekoliko dodatnih funkcija.

Prema tome, čekamo ovaj model na testu, kada ćemo za vas imati sve odgovore…

Audi Q5 55 TFSI E Quattro PHEV

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery